У Львові одужав 8-річний хлопчик, якому діагностували інсульт

У Львові одужав 8-річний хлопчик, якому діагностували інсульт

У Львові одужав 8-річний хлопчик, якому два місяці тому діагностували інсульт. Про це повідомляють у Першому медичному територіальному об'єднані Львова.

Почалось все з того, що зранку дитина прокинулась знерухомленим, а погляд був скляним. Святослав чотири дні провів в реанімації, а потім – довготривале лікування.

"Нині Святославчик прийшов на плановий огляд. Він знову багато розповідає про свої захоплення, хлопчик навіть повернувся до навчання! Із підтримкою сім‘ї він переміг хворобу", - розповідають у медзакладі.

Медики попереджають, що інсульти серед дітей не рідкість та можуть траплятися навіть у немовлят. Як розпізнати інсульт:

  • втрата рівноваги;
  • раптове погіршення зору в одному чи обох очах;
  • плутанина з вимовою та розумінням слів;
  • сильний головний біль;
  • неможливість рухати кінцівками.

Тож якщо ви помітили у дитини часті головні болі, запаморочення, оніміння або затерпання кінців, необхідно обов'язково зверніться до свого сімейного лікаря. Він зможе скерувати дитину до спеціалістів необхідного профілю.

Нагадаємо, львівські медики врятували близнючок, яких евакуювали з Києва. Діанка та Софійка народились на 24 тижні вагітності. Після перебуванні у пологовому будинку дітей перевели у київський “Охматдит”. З початком війни мати з дітьми ховались в підвалі лікарні, однак через тривале перебування в укритті у близнючок розвинулась двобічна пневмонія.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності