• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові відбудеться музичний вечір, присвячений невинно вбитим та закатованим окупантами українців

У Львові відбудеться музичний вечір, присвячений невинно вбитим та закатованим окупантами українців

У Львові відбудеться музичний вечір, присвячений невинно вбитим та закатованим окупантами українців

У програмі також прозвучить твір відомого львівського композитора Віктора Камінського

У неділю, 17 квітня, в храмі св. Ольги і Єлизавети у Львові відбудеться концерт сучасної сакральної класичної музики пам'яті жертв війни. Початок заходу о 17:00. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба новин.

Музично-молитовний вечір стане прем’єрою музичних творів сестри Марії (Слєпченко) "De Profundis" та "Stabat mater" для солістів, хору і камерного оркестру.

"Ми хочемо пом’янути усіх невинно убієнних і дати надію всім, що Україна переможе, бо з нами Бог", — підкреслив автор проєкту, доцент Українського католицького університету Михайло Перун.

У програмі також прозвучить твір відомого львівського композитора, лауреата Шевченківської премії Віктора Камінського "Царю Небесний". Виступатимуть солісти, камерний оркестр та хор капели "Трембіта".

Довідково. "Stabat Mater" – це середньовічна секвенція (літургійний жанр) авторства Джакопоне да Тоді (ХІІІ ст.), що описує співстраждання Богородиці під хрестом. Свою інтерпретацію "Stabat Mater" авторка написала 2021 року після втрати близької людини. Для твору на українську мову було перекладено оригінальний текст із латини, а також використано церковну пісню «Страждальна мати», широко знану в Україні. Сьогодні "Stabat Mater" резонує із численними втратами, що їх переживаємо під час війни.

Нагадаємо, нещодавно в Україні провели концерт-марафон “Пісні життя”. Його організували, аби зібрати кошти для українських військових.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності