У Львові напали на ЛГБТ-активістку Олену Шевченко

У Львові напали на ЛГБТ-активістку Олену Шевченко

Жінка вже в безпеці

На голову ГО "Інсайт" та одну з найвідоміших ЛГБТ-активісток Олену Шевченко напали у Львові. Жінка зараз в безпеці, але відходить від наслідків нападу.

"Напад не був випадковим! Зловмисник попередньо "привітався" з Оленою, а потім використав перцевий балончик. Зараз вона у безпеці, але страждає від наслідків нападу", - повідомили на ФБ сторінці ГО "Інсайт".

У громадській організації вимагають негайного розслідування у цій ситуації.

"Ми вимагаємо негайного розслідування цієї цілеспрямованої атаки! Олена надає важливу допомогу людям під час війни, робить все для того, аби допомогти жінкам, дітям та найбільш вразливим з нас. Її потрібно захищати за будь-яку ціну!", - додають.

До слова, Олена Шевченко — правозахисниця та фемактивістка, співзасновниця та голова громадської ЛГБТКІ-організації "Інсайт".  У 2014-й році, коли почалася війна на сході нашої держави Шевченко опинилася в скандалі. Її звинувачували в тому, що вона начебто заявляла, що ніколи не буде збирати допомогу на військо, бо це інвестиція у вбивство невинних людей.Як повідомляється в ЗМІ через свою громадську діяльність Олена Шевченко неодноразово отримувала погрози від представників праворадикальних груп. Так, у 2014 році у різних містах України противники ЛГБТ+ декілька разів зривали проведення ініційованого активісткою Фестивалю Рівності. У 2018 році, напередодні проведення КиївПрайду, у соцмережах поширювалася інформація про «сафарі» — полювання на ЛГБТ-активістів. А у 2019 році у Києві й на саму Олену Шевченко було скоєно напад.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності