Львівські медики видалили 7-ми річній дитині пухлину під час повітряної тривоги

Львівські медики видалили 7-ми річній дитині пухлину під час повітряної тривоги

Операція пройшла успішно та без жодних ускладнень

Львівські хірурги видалили пухлину 7-ми річному хлопчику під час повітряної тривоги. Операція розпочалася майже одночасно з повідомленням про тривогу, однак хірурги продовжили оперативне втручання, розповідають у Західному спеціалізованому дитячому медичному центрі.

На початку березня лікарі діагностували у Віталіка пухлину наднирника. До медиків звернулась мама хлопчика, яку стурбували симптоми передчасного статевого дозрівання. Після проведеного обстеження хлопчику поставили діагноз - гормонально активний утвір лівого наднирника.

"Зважаючи на розмір утворення, а це близько 5 см, на консиліумі лікарів хірургічного відділення разом із завідувачем Богдан Романишин вирішили одразу оперувати і не втрачати час на попередню біопсію", - розповів Андрій Кузик, хірург Центру та завідувач кафедри дитячої хірургії ЛНМУ ім. Данила Галицького.

Хлопчику видалили пухлину мініінвазивно, тобто через три невеликі розрізи по 5 мм. Медики використали загальну анестезію з міорелаксацією та штучною вентиляцією легень у поєднанні з епідуральною анестезією. Таким чином операція пройшла без жодних ускладнень.

Наразі Віталік себе добре почуває , відвідує онлайн-уроки та хоче повернутись додому, у Полтаву. Наразі лікарі чекають результатів гістології пухлини та вирішать, поїде хлопчик додому, чи продовжить лікування у Львові.

Нагадаємо, діти із важкими захворюваннями, що прибувають на Львівщину, можуть продовжити лікування у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі. Допомогу надаватимуть дітям з онкологією, онкогематологією, нирковою недостатністю та тим, які потребують паліативної допомоги.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності