Львів отримав 25 супутникових тарілок Starlink

Львів отримав 25 супутникових тарілок Starlink

Тарілки використовуватимуть для об’єктів критичної інфраструктури міста

Львів отримав 25 терміналів Starlink.  Домовився із компанією SpaceX та закупив їх для міста Львівський ІТ Кластер.

Cупутникові тарілки використовуватимуть для об’єктів критичної інфраструктури міста.

"Ми закупили першу партію Starlink – це декілька сотень терміналів. Вже приїхали перші 25 штук і ми передаємо їх для критичної інфраструктури Львова. Відтепер критична інфраструктура міста буде мати зв'язок, не зважаючи на жодні обставини. Термінали Starlink в умовах війни є засобом спеціального зв’язку, тому ними варто користуватись лише в тому випадку, коли вже не працює кабельний інтернет", — зазначив голова міста Львова Андрій Садовий.

Додамо, першу систему Starlink Львівщина отримала ще 21 березня. Якщо ж агресор захоче знищити чи пошкодити інфраструктуру Львівщини, доступ до інтернету все одно буде, адже під’єднають Starlink. Крім того, Львівська область — це гуманітарний хаб, і за допомогою супутникового інтернету координувати військові та гуманітарні вантажі простіше та надійніше. Також важливо координувати розселення біженців, тож зв’язок має бути безперебійним.

Нагадаємо, жителі Львівщини можуть вже підключати Starlink. Однак для цього треба придбати набір обладнання за 500$ та щомісячно сплачувати абонплату вартістю 100$. Швидкість супутникового інтернету складає до 250 мегабітів при завантаженні даних.

Крім того, приєднатися до однієї тарілки може безліч пристроїв. Під’єднати Starlink можна як до WiFi, так і до мережі.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності