Як виглядає Головний залізничний вокзал Львова сьогодні

Як виглядає Головний залізничний вокзал Львова сьогодні

Фоторепортаж з місця

Зараз Львів стає чи не найбільшим  центром для біженців з усієї України. На Головний вокзал Львова прибувають евакуаційні потяги з великою кількістю людей.

На найближчих дорогах до вокзалу —  вул. Чернівецька, "кільце" Городоцька-Залізнична-Чернівецька, площа Двірцева — сьогодні вранці спостерігалася чимала кількість машин, переважно таксі. Однак критичних заторів немає.

Люди прибувають у Львів з Києва та інших міст Східної та Південної України.Серед натовпів — багато іноземців.Ми поговорили із ізраїльтянином Таміром, який прибув сьогодні до Львова нічним потягом з Києва. Каже, у столиці ситуація зараз дуже складна, і він був радий дістатися до київського вокзалу живим, а вже звідси сюди.

Далі Тамір планує будь-яким способом перетнути кордон до країни ЄС, швидше всього, до Польщі, і вже звідти полетіти додому.

"Усі іноземці, принаймні з якими я спілкувався, мають зараз єдину мету — дістатися до кордону і перетнути його. Далі вже буде легше, бо ми будемо почуватися у безпеці. Всі тікають від війни, те, що робить Росія, це дуже страшно", — розповідає ізраїльтянин.

А так виглядає вокзал зсередини.Частина з тих, що прибули у місто Лева, вже знають, куди поїдуть — їх приймають родичі та знайомі. Решта — у центри для біженців.

"Ми вдячні львів'янам, що тут все так класно організували, ці центри для біженців. Це дуже допомагає, і самі люди дуже привітні і готові допомогти за просто так", — каже Марина з київського району Троєщина, де цієї ночі велись активні бойові дії.

Біля головного входу працюють волонтери, які допомагають з координацією прибулих. Працює пункт обігріву.

Нагадаємо, Lviv.Media розповідало про ситуацію на кордонах Львівщини. На пункті пропуску “Шегині” перетнути кордон намагаються 2,5 тисячі людей. Потік людей до кордону не припиняється

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності