Суд виправдав шістьох патрульних у справі смерті 22-річного львів'янина

Суд виправдав шістьох патрульних у справі смерті 22-річного львів'янина

Справу проти них закрили

Сьогодні Тернопільський апеляційний суд визнав невинними шістьох патрульних зі Львова у справі про смерть 22-річного львів'янина у 2018 році, повідомляє Патрульна поліція Львівської області.

Апеляційний суд задовольнив частково апеляційні скарги поліцейських – скасував вирок суду першої інстанції, а кримінальне провадження щодо них закрив через недостатні докази їх винуватості.

Апеляційну скаргу потерпілих родичів загиблого львів'янина суд залишив без задоволення.

Протягом трьох місяців рішення може бути оскаржене в касації.

Нагадаємо, інцидент стався в лютому 2018 року. Під час рейду у гральному закладі на вулиці Куліша при обшуку 22-річного львів’янина Володимира Клима знайшли поліетиленовий пакетик з наркотиками. Той проковтнув його в момент затримання, внаслідок чого помер від асфіксії – пакетик перекрив дихальні шляхи.

Галицький районний суд Львова визнав винними шістьох поліцейських у перевищенні службових повноважень, що призвели до смерті людини, а саме: Назарія Андрушківа, Станіслава Гетьмана, Олександра Демчину, Степана Дороша, Дмитра Леськіва та Олега Устіяновського.

Згідно з рішенням Галицького районного суду Львова, поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності