"Ангели пам'яті": як у Львові вшанували пам'ять Героїв Майдану

"Ангели пам'яті": як у Львові вшанували пам'ять Героїв Майдану

На Меморіалі Небесної Сотні попри негоду зібралися небайдужі львів'яни

У Львові на Меморіалі Небесної Сотні вшанували пам'ять Героїв Майдану. На честь річниці там провели акцію "Ангели пам'яті", яка відбувається щорічно. До Меморіалу прикріпили власноруч зроблені ангелики, які символізують загиблих Героїв Майдану. Розвісили їх учні художнього ліцею при Львівській Національній Академії Мистецтв та інші небайдужі львів'яни. Після цього урочисто, під звуки оркестру, військові підняли прапор України та прочитали молитву за упокій Героїв Майдану. Завершилось вшанування пам'яті запаленням лампадок. Крім учнів шкіл та ліцеїв, які зробили ангеликів, сюди прийшли й учасники та родичі Героїв. Андрій Коцюба на Майдані втратив брата. Чоловік вважає, що вшановувати полеглих у 2014 році треба щороку, аби віддячити їм за те, що ми живі.

"20 лютого у мене на Майдані загинув брат. Йому було лише 33 роки. Кожен рік вшановую пам'ять Героїв Майдану. Вони віддали життя за нас, тільки тому я тут стою живий", — каже Андрій Коцюба.

Богдан Вархоляк — учасник Майдану. Чоловік розповів, що хоч і було страшно, але хтось на Майдан мусив йти.

"Я там був, на Майдані, ще у 2013 році і аж до лютого. Того всього ніхто не покаже, так як я бачив то. Багато хто зі Львова тоді їхав, багатьох вже і в живих немає", — поділився спогадами Богдан Вархоляк.

Додамо, події 18-20 лютого 2014 року були найбільш трагічними за всю історію Майдану. Нагадаємо, що вже кілька років поспіль у різних куточках України відбувається акція "Ангели пам’яті", на якій традиційно паперовими янголами вшановують пам’ять Героїв.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності