Львів'яни зможуть віддати зношений одяг на утилізацію

Львів'яни зможуть віддати зношений одяг на утилізацію

Одяг може бути з будь-якої тканини

Простір усвідомленого споживання "Ясна річ" та науково-дослідне підприємство "Борея" збиратимуть зношений одяг на перероблення. Раніше вже не придатні речі доводилось відправляти на утилізацію до підприємства на Київщині. Проте зараз це можна зробити й у Львові.

"У Львові раніше не було жодного місця, де б приймали на безпечну утилізацію одяг, що відслужив своє. Це велика проблема і для світу, і для України. Шукаючи вихід, ми знайшли інженера-винахідника Андрія Чорного. У нього є новітнє обладнання та методи, завдяки яким відходи з одного процесу стають новим ресурсом для іншого. Сподіваємося, що зі Львова почнеться революція зі сталого поводження з текстилем, і на звалищах буде менше таких відходів (зараз їх близько 5 %", — розповідає представниця "Ясної речі" Ірина Сальник.

Чисті посортовані речі можна приносити до "Ясної речі" щодня з 10 до 19 години. Одяг може бути з будь-якої тканини, окрім гумованої. Проте послуга платна, адже поки що немає ніякої державної програми, яка б покривали витрати на утилізацію. Дізнатися про вартість та отримати більше інформації про утилізацію можна за номером 0667889452.Нагадаємо, Lviv.Media вже розповідало, куди віддати вживаний одяг, взуття чи іграшки у Львові.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності