Як Львів готується до імовірної надзвичайної ситуації

Як Львів готується до імовірної надзвичайної ситуації

У Львові створили запас води, крові та дизельних генераторів на випадок війни

Львів готується до надзвичайної ситуації. Розповідаємо про головні рішення мерії у разі вторгнення Росії на територію України.

Вода. Навіть якщо не буде електроенергії, воду все одно постачатимуть. Розглядають автономну подачу води усім жителям Львівської громади.Збільшення резерву крові. Наразі у Львові зібрали тримісячний запас крові, медикаментів та перев'язувальних матеріалів.

"До відповідних рівнів всі інженерні комунікації у наших медичних установах — це запаси води, дизельні генератори, кількість яких ми суттєво збільшили. Це потрібно, щоб всі служби міста змогли спокійно працювати", — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Комунікація. Якщо не буде світла та зв'язку, шукають альтернативні шляхи комунікації. Які саме міський голова не уточнив з метою безпеки.

Школи та садочки, за словами Андрія Садового, у разі надзвичайної ситуації працювати не будуть. Натомість у місті є 6 тисяч укриттів. Містяни самі мають там навести лад.

"Не буде баби Люби, яка там наводитиме лад, це наша з вами спільна відповідальність", — сказав Андрій Садовий.

Закривати кордон з Польщею не планують, і ці розмови, каже Садовий, навіть не ведуться.

"Такого рішення не розглядають, але можливі диверсійні групи, ми це вже проходили. Тож наші комунальні підприємства проходять стрілецький вишкіл", — підсумував міський голова.

Додамо, на фоні загострення політичної ситуації, до Львова переїхали посольства Канади, Австралії та Німеччини.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності