Які вулиці ремонтуватимуть у Львові у 2022 році

Які вулиці ремонтуватимуть у Львові у 2022 році

Розповідаємо про ремонти вулиць у Львові, які заплановані на 2022 рік

У Львові тривають ремонти вулиць. Розповідаємо, що відремонтують цього року.

Перш за все завершуватимуть ремонти вулиць, які розпочали минулого року. Працюватимуть над вулицею Шевченка, вулицею Пилипа Орлика. Також мають закінчити ремонт вулиці Богдана Хмельницького, Пекарської, Хуторівка. Крім того, вулиця Замарстинівська потребує санації колектора.

“Ці вулиці майже зроблені. Там вже запустили рух, але ще потрібно завершити деякі роботи, для того, щоб все повністю працювало і не було зауважень”, — розповів Lviv.Media директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Також у 2022 році у рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком планують розпочати роботи на вулицях Івана Мазепи та Бориса Грінченка.

“У середині року плануємо розпочинати роботи на цих вулицях. Це буде комплексна реконструкція за принципом “вулиця для всіх”, щоб можна було комфортно рухатися і пішоходам, і водіям, і велосипедистам. Звичайно працюватимемо поетапно, щоб не ускладнювати рух”, — пояснив Олег Забарило.

Крім того, цьогоріч планують реконструювати міст між вулицями Шевченка та Ковча. Зараз він перебуває в аварійному стані та потребує ґрунтовної реконструкції. Новий міст же має покращити організацію руху на перехресті та сполучення з мікрорайонами Рясне і Рясне-2.

Водночас розглядають продовження трамвайної колії вулицею Івана Миколайчука до вулиці Щурата з повною реконструкцією дорожнього покриття.

“Трамвайну колію та реконструкцію робитимуть так, щоб перевагу надавати руху громадського транспорту та карет швидкої допомоги Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги”, — додав Олег Забарило.

Разом з тим у мікрорайоні Щурата планують реконструювати вулицю Очеретяну та можливо розпочнуть будівництво вулиці Нагірної.

“Ці вулиці зможуть розпочати ближче до закінчення року. Поки що відбуватимуться архітектурні конкурси”, — пояснив Олег Забарило.

Також у 2022 році планують оголошувати конкурс на реконструкцію вузла вулиць Пасічної, Личаківської та Тракту Глинянського. Там мають створити квазікільце, для того, щоб зменшилась кількість заторів. Також будуть розглядати варіанти, куди перенести автостанцію.

“Це великий проєкт, який цього року не завершать, але планують розпочати”, — наголосив Олег Забарило.

Крім того, розпочнуть роботи на вулиці Суботівській. Хоча це проєкт не одного року, він дуже тривалий та дорогий, але оновлена вулиця мала би розвантажити й покращити сполучення між районом Рясне і Левандівка.

Загалом на 2022 рік в міському бюджеті для департаменту міської мобільності передбачили близько 280 мільйонів гривень. Проте цих коштів, за словами Олега Забарила, буде недостатньо. Тож у департаменті чекатимуть перехідні залишки з минулого року, для того, щоб можна було виконати якомога більше робіт. Разом з тим для фінансової підтримки місто звертатиметься до відповідних міністерств та Європейського інвестиційного банку.

Додамо, у Львові проводять ямковий ремонт гостроаварійних ділянок доріг. За сприятливих погодних умов протягом трьох тижнів вдасться усунути всі критичні вибоїни на дорогах.

Нагадаємо, Lviv.Media вже розповідало, що відремонтують в області цього року.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності