У Львові стартував фестиваль "Вечори французького кіно"

У Львові стартував фестиваль "Вечори французького кіно"

У програмі п'ять фільмів різних жанрів

17-й фестиваль "Вечори французького кіно" стартував сьогодні у львівському кінотеатрі "Планета кіно" в ТРЦ Forum Lviv.

Упродовж лютого львів'яни зможуть переглянути у кіно 5 нових французьких фільмів.

Програма фестивалю

Відкриє фестиваль драматична стрічка "Висока мода" режисерки Сільві Оайон з Наталі Бай і Ліною Кудрі в головних ролях. Події фільму розгортаються довкола молодої кравчині, яка відкриває для себе світ високої моди завдяки несподіваному знайомству з працівницею швейної майстерні будинку Dior. Кінопоказ у Львові можна відвідати вже сьогодні.

До програми "Вечорів французького кіно" також увійшов мелодраматичний трилер "Коханці" режисерки Ніколь Ґарсії. Стрічка розповідає про випадкову зустріч двох закоханих, які не бачилися три роки. Їхні стосунки припинилися після зникнення хлопця, який став злочинцем. У фільмі знялися французькі зірки Стейсі Мартін ("Німфоманка"), П’єр Ніне ("Чорна скринька"), Бенуа Мажимель ("Піаністка").

Також у добірці — робота французької режисерки, сценаристки та фем-активістки Селін Сьямми, драма "Маленька мама". Це репрезентація "жіночого погляду" у сучасному кінематографі. Світова прем’єра фільму відбулася в 2021 році в межах основного конкурсу Берлінале (Німеччина). На Міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні (Іспанія) робота здобула Приз глядацьких симпатій. Журнал The New York Times назвав акторську роботу юних виконавиць головних ролей однією з найкращих цього року поруч з Крістен Стюарт та Бенедиктом Камбербетчем.

У межах фестивалю покажуть найкращу європейську комедію 2020 року, фільм "Тріумф" Еммануеля Курколя. Він розповідає про новоспеченого режисера, який живе мрією про тріумфальну прем’єру в Парижі. Тим часом його трупа — це учасники тюремного театрального гуртка, які тільки того й чекають, що дозволу на виїзд за межі в’язниці.

Крім того, у програмі фестивалю — драматична комедія Крістофа Барратьє "Лети зі мною" про мажора й завсідника вечірок Томаса та 12-річного Маркуса з вродженим розладом. Коли доля зіштовхує цих двох, їхні життя змінюються карколомно й назавжди.

Дізнатися час та дату показу фільмів, а також придбати квитки можна на сайті "Планета кіно".

Додамо, упродовж лютого "Вечори французького кіно" також відбуватимуться в  київському кінотеатрі "Жовтень" та харківському кінотеатрі Multiplex, а також в Одесі, Дніпрі, Запоріжжі та Рівному.

Колекцію найкращих нових французьких фільмів глядачам  представляють Французький Інститут в Україні та компанія "Артхаус Трафік".

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності