Добра справа: кому допомогти у Львові у лютому

Добра справа: кому допомогти у Львові у лютому

Розповідаємо про ініціативи, які важливо підтримати

Нові благодійні ініціативи у Львові виникають ледь не щодня. Різні організації збирають кошти для допомоги дітям, людям старшого віку, військовим, людям з інвалідністю та багатьом іншим категоріям населення. Уже традиційно Lviv.Media розповідає про людей та ініціативи, яким потрібна допомога у Львові вже цього місяця.

Експонати для криївки УПА

У Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького з'явиться реконструкція криївки УПА.

Підземний 10-метровий тунель з’єднає притулу (господарську прибудову) у гуцульській гражді та приміщення криївки, де показуватимуть повсякденне життя повстанців.

Завершити об'єкт планують до 14 жовтня 2022 року, коли країна святкуватиме 80-ті роковини Української Повстанської Армії.

Щоб наповнити новий об'єкт, небайдужих просять поділитися речами та експонатами. Також у музеї просять небайдужих долучитися волонтерською роботою на будівництві.

Серед необхідних експонатів: книжки; література; шахи; українсько(польський)-англійський словник; макети зброї: ППШ, ППС, діхтярь, вальтер, люгер, гранати; військові дерев’яні ящики; наплічник; листівки; циклостиль; жовтий папір; Упівська уніформа; старе радіо; динамо-машина ручна; старе люстерко; старе горнятко, виделки, ложки, тарілки; ручна машинка для стрижки; примус; золінген; пензлик до гоління; мило; ікона; фляга; армійський казанок; ліжники, матраци з тирси; бінокль-далековид; портупея з кобурою; наручний годинник; кишеньковий годинник.

Акція "Між нами тепло": теплий одяг для всіх, хто потребує

У Львові вдруге організовують акцію "Між нами – тепло", аби кожен, хто потребує теплого одягу, зміг його отримати. Тож усіх, хто має змогу, запрошують долучатись до акції та приносити одяг. Це допоможе пережити зиму тим, хто у потребі.

Акцію проводить Львівський міський центр соціальних служб "Між нами" спільно з простором усвідомленого споживання "Ясна річ".

Триває акція до 4 лютого, на алеї біля Порохової вежі (вул. Підвальна, 4).

До слова, під час першої акції "Між нами тепло", яку провели торік у грудні, теплий одяг змогли взяти собі близько 100 людей.

Допомога Софійці зі СМА

У Львові збирають кошти на рятівний укол для шестимісячної Соломії Чорнюк. У дівчинки діагностували спінально-м’язову атрофію (СМА).

Хвороба паралізувала м’язи тіла. Дитину може врятувати лише одноразова ін’єкція препарату Zolgensma. Але укол потрібно зробити до першого року життя. Вартість уколу Zolgensma — понад два мільйони доларів. Ця сума — непідйомна для батьків та рідних дівчинки. Тож усіх небайдужих просять допомогти.

У Facebook створили сторінку, де можна більше дізнатися та підтримати батьків.

Реквізити для допомоги:

4149 6293 5479 1956 ПриватБанк (батько Іван Чорнюк)

Для міжнародних переказів:

4731 2196 4469 3347 (в доларах США, батько Ivan Chorniuk)

IBAN: UA293052990262056400915513985

Дім для чотирилапих

10 песиків з ЛКП "Лев" шукають собі господарів та новий дім. Вони з радістю стануть найкращими друзями у вашому житті.

Усі собаки різних порід та різного віку. Так, наприклад, лабрадорові Балу 2 роки. До в ЛКП "Лев" він потрапив з розсіченою лапою. Власники досі не зголосилися забрати його додому. Тому тепер для Балу шукають нову домівку.

Подивитися фото песиків та дізнатися їхні історії можна на сторінці ЛКП "Лев". Також про те, як взяти одного з них додому, можна дізнатися за адресою вул. Промислова, 56 або за телефоном: 068 535 45 45.

Нагадаємо, у січні Lviv.Media також розповідало про благодійні ініціативи Львова. 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності