• Головна
  • Новини Львова
  • У Львівському перинатальному центрі відкрили нове відділення для недоношених дітей

У Львівському перинатальному центрі відкрили нове відділення для недоношених дітей

У Львівському перинатальному центрі відкрили нове відділення для недоношених дітей

У відділені буде 16 палат, релакс та фудзона, бебі-спа та кабінет масажу для немовлят.

У Львівському перинатальному центрі запрацювало нове відділення постінтенсивного догляду новонароджених. Щороку у медичному закладі народжується більше 5 тисяч дітей, з яких понад 10% є недоношеними.

"Такі маленькі діти, після реанімації, не повинні транспортувалися до іншої установи. Щоб якісно і швидко провести всі обстеження, щоб не травмувати навіть психологічно маму та дитину, щоб забезпечити якісний безнастанний догляд, відділення постінтенсивного догляду недоношених дітей потрібне саме тут", - розповів Максим Козицький голова Львівської облдержадміністрації

У новому відділені з’явиться 16 комфортабельних палат, з яких 10 – індивідуальні палати підвищеного комфорту. Ще дві палати призначені для постінтенсивного нагляду. Одна палата розрахована на 2-х новонароджених, а ще одна для 5-ти новонароджених. Тут будуть інкубатори-трансформери, які створюють умови, наближені до внутрішньоутробних.

Через те, що недоношені діти не в змозі підтримувати власну терморегуляцію, в палатах розміщені інфрачервоні обігрівачі.

Також тут будуть дихальні апарати та зволожувачі дихальної суміші, пульсоксиметри – для оцінки та підтримки дихальної системи малюків, лампи для фотометрії, неінвазивний вимірювач білірубіну для оцінки ступеня жовтяниці та попередження її токсичного впливу.

Для батьків у відділені розташовані релакс та фудзона, бебі-спа та кабінет масажу для немовлят. Для закупівлю нового обладнання виділили 14 млн гривень.

Додамо, оновлений Львівський перинатальний центр запрацював у 2018 році, після 5-ти років перерви. Цього року тут відкрили нове гінекологічне відділення. Тепер у пологову надають всі послуги піклування про дітей, від вагітності до виходжування новонароджених, вигодовування грудьми та навчання батьків.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності