Через місяць Львів отримає нові трамваї "Електрон": якими вони будуть

Через місяць Львів отримає нові трамваї "Електрон": якими вони будуть

Електротранспорт у місті з'явиться у середині грудня

У середині грудня "Львівелектротранс" отримає перші три п’ятисекційні трамваї "Електрон". Загалом місто замовило 10 таких трамваїв.

"Ми минулого тижня дивилися готовність трамваїв, то плануємо, що до кінця року 3 трамваї отримаємо. Два трамваї маємо отримати 15 грудня, а ще один — 20 грудня", — розповідає заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Згідно з графіком четвертий трамвай має бути до кінця січня 2022 року, п'ятий — до кінця лютого, і ще п'ять трамваїв Львів отримає до кінця грудня 2022 року.

Нові трамваї матимуть довжину 30,2 метра. У них широкі двері та низька підлога. Такі особливості дозволяють пасажирам зручніше і швидше заходити чи виходити з вагонів.

"Це п'ятисекційні трамваї. І це для нас дуже важливо, бо дасть можливість одномоментно перевезти багато людей з однієї точки в іншу. Трамваї плануємо поставити на маршрути, де є великий пасажиропотік", — пояснює Ірина Маруняк.

Остаточно планувати маршрути, за якими будуть їздити трамваї, будуть після отримання транспорту.

"Однозначно дамо трамвай на Сихів, на 8 маршрут, бо там мешкає багато людей — понад 150 тисяч. Багато з них користується громадським транспортом, зокрема трамваєм. Також можливо додамо трамвай на маршрут, який іде на вулицю Личаківську. Остаточно будемо вирішувати, коли отримаємо трамваї", — каже посадовиця.

Вартість одного такого трамвая — мільйон 950 тисяч євро.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк надав 12 мільйонів євро кредиту на закупівлю електротранспорту, ще 8,8 мільйона євро дофінансовує міськрада. "Електрон" переміг в тендері на виробництво трамваїв ще у 2020 році. Раніше планувалось, що перші 5 трамваїв поставлять в червні 2022 року, а решту 5 трамваїв мали виготовити до кінця грудня наступного року.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності