День Донора: де у Львові можна здати кров

День Донора: де у Львові можна здати кров

2 листопада у Львові пройде День Донора від команди проєкту "Я, Ніна" - "Red Brunch". Кожен охочий у цей день зможе здати свою кров для онкологічних чи опікових відділень, пологових будинків, хірургії.

Прийматимуть кров у Будинку Воїна у Львові з 9:00 до 13:00 за адресою: вул. В. Короленка, 1а. З собою необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код. Іноземцям необхідно мати документ, що посвідчує особу та посвідку на проживання в Україні.

Усі донори повинні бути офіційно зареєстрованими у Львові чи Львівській області або проживати у Львові не менше 6- ти місяців. Для цього необхідно мати підтверджуючий документ - довідка з роботи, навчання або оренди житла.

У львів'ян котрі мають посвідчення донора або пенсійне посвідчення, наявність реєстрації не вимагатимуть.

Охочі стати донором крові мають заповнити необхідну форму до 23:00 30 жовтня.

Донором крові може бути здорова людина від 18 років та вагою від 60 кілограмів. Також не повинно бути протипоказів до донорства.

Такими протипоказами є приймання ліків, низький гемоглобін, хвороба або хронічні захворювання, проблеми з зором або стояння на обліку в медзакладі.

Також не зможуть здати кров ті, у кого протягом останнього року були хірургічні втручання, процедури за допомогою голки або ж протягом останнього року робили пірсинг чи тату.

Додамо, за три дні до здачі крові необхідно відмовитись від таких ліків як аспірин, анальгін та ліків, що їх містять. Не дозволяється вживати чорницю, соління, копчену, смажену та гостру їжу. За два дні до здачі крові не можна вживати алкоголь.

В день здачі крові потрібно з'їсти легкий сніданок, не пити каву та не палити протягом двох годин до та після здачі крові.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності