Як у Львові за допомогою дерев покращуватимуть фізичне та ментальне здоров'я людей

Як у Львові за допомогою дерев покращуватимуть фізичне та ментальне здоров'я людей

Скоро на території лікарні висадять від 1500 до 1800 саджанців

У рамках глобального екологічного проєкту "Greening the Planet" у Львові висадили 200 дерев.

30 нових саджанців з'явилося у центрі міста, зокрема на вул. Театральній, пл. Соборній, Бернардинському саду, пл. Ринок, пр.Свободи та на пл. Підкови.

Серед сортів – липа, клен, гіркокаштан, груша калері, тюльпанове дерево.

А 200 саджанців висадили на території біля клінічної лікарні швидкої допомоги. Новому екопростору дали назву "Сад Здоров’я". Тут ростимуть різні дерева та кущі, у тому числі фітонцидні види рослин: : сосни, ялівець, ялина, гінго, аронія, райські яблуні тощо. У майбутньому тут з‘являться пряні трави та 1500 – 1800 дерев.

Мета такої ініціативи — покращити фізичне і ментального здоров’я відвідувачів клініки. Започаткували "Сад Здоров’я" за ініціативи Ірини Оршак. Також до проєкту долучилась ландшафтна архітекторка Оксана Олейнюк-Пухняк.

Цього року організатори планують залучити до висадки дерев один мільйон людей по всій Україні та 45 тисяч з Львівській області.

На Львівщині координатором акції є громадська організація “Добро.Дій”.

"Дуже приємно, що дерева об’єднують. У нас тут є і влада, і бізнес, і партнери, і обласне управління, і ініціатори цього саду. Це така велика історія, яка допоможе людям, які тут лікуються, отримувати позитивні емоції", — зазначив Ігор Дулин, голова громадської організації "Добро.Дій".

Також до проєкту долучилась компанія Еко-Оптіма. Допомагав висаджувати саджанці директор з розвитку компанії, Тарас Федак.

"Еко-Оптіма — енергетична компанія, яка займається відновлювальної енергетикою та завжди дбає про екологію. Тож ми завжди з задоволенням підтримуємо акції, які допомагають робити наше місто, область, а у перспективі і всю країну, зеленішою. Бо якщо маємо здорову природу, то і ми будемо здоровіші", — розповів Тарас Федак.

Реалізують проєкт за підтримки Львівської міської ради, Клінічної лікарні швидкої допомоги, Шевченківської райадміністрації, громадської організації "Добро.Дій" та львів’ян-благодійників.

Додамо, що висадка дерев продовжиться і у Львівській області. Їх висадять вже 30 жовтня. Якщо ви хочете взяти участь у висадці дерев, потрібно зареєструватися на сайті проєкту.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності