60 бригад перевіряють дотримання карантину на Львівщині

60 бригад перевіряють дотримання карантину на Львівщині

Відсьогодні в області діють суворіші заборони.

На Львівщині триває посилений карантин. Контроль за дотриманнях карантинних обмежень доручили Нацполіції та Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

Перевірки здійснюють щодня 60 мобільних груп з представниками муніципальної варти, поліції та Держпродспоживслужби. За вчора вже встигли проконтролювати роботу 1046 закладів Львівщини. Серед них — заклади громадського харчування, магазини промислових та продовольчих товарів, салони краси, ринки та громадський транспорт.

"Ми виявили 106 порушень карантинних порушень. З них на 53% закладів склали протоколи. Порушення різні: недотримання маскового режиму, перебування більшої кількості людей, ніж можна, недотримання необхідної відстані між відвідувачами тощо", — розповів начальник управління держсанепіднагляду Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ярослав Ортинський.

Також перевіряють наявність сертифікатів про вакцинацію у працівників закладів. Цим займається поліція. Роблять вони це за допомогою зчитування QR-коду, щоб, у разі чого, виявити підробку документу.

Додамо, що у Львові сьогодні встановили новий протокол дотримання карантинних норм. Згідно з правилами ходити на роботу може лише той працівник, який щепився однією чи двома дозами вакцини проти коронавірусу. Або ж працівник має свіжий негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену.

Власники чи адміністратори закладів повинні вести журнал з переліком персоналу та даними про їхню вакцинацію чи наявність ПЛР-тесту. Журнал необхідно оновлювати кожного дня.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності