Львів ще більше посилює карантин: усі деталі

Львів ще більше посилює карантин: усі деталі

Школярі матимуть два тижні канікул.

Через значне поширення коронавірусної хвороби у Львові знову посилюють карантин. Нові правила починають діяти 18 жовтня, наступного понеділка.

Освіта

Від 18 жовтня у школярів починаються двотижневі канікули. Не працюватимуть також позашкілля та дозвілля.

Раніше йшлось про те, що Мінздоров'я рекомендує школам піти на дострокові канікули. Відпочивати школярі мали один тиждень, після 25 жовтня. Однак вимушені канікули почнуться швидше і триватимуть довше.

Культура

Заборонені усі масові заходи. Винятком будуть ті, де усі організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год до заходу.

"Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюють лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів не більше 50% від загальної кількості місць", - йдеться у повідомленні міської ради.

Бібліотеки працюватимуть лише на видачу книг.

Торгівля

Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси працюватимуть лише за умови, що їхні працівники або вакциновані, або мають негативний ПЛР-тест.

Крім того, усі мають дотримуватися маскового режиму. А торгові площі можуть бути заповнені не більше, ніж наполовину.

Ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування

Працюватимуть лише до 23:00. Усі працівники мають пройти повну вакцинацію або мати свіжий ПЛР-тест.

Працюють лише за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до 4 людей за столиком.

"Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом", - кажуть у міській раді.

Спортзали

Можуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані. Заповненість не більше 50%.

Готелі

Працюють лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Нагадаємо, Кабмін затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину. Вони почнуть діяти вже з 21 жовтня. Про нові умови поїздок сьогодні розповіли також в Укрзалізниці.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності