У Львові відкрили меморіальну дошку Іванові Вакарчуку. Фото

У Львові відкрили меморіальну дошку Іванові Вакарчуку. Фото

Її розмістили на фасаді кафедри теоретичної фізики Львівського національного університету імені Франка.

У Львові встановили меморіальну таблицю Іванові Вакарчуку. Він був українським фізиком, політиком і громадським діячем, міністром освіти й науки України у 2007–2010 роках, ректором Франкового університету. Також Іван Вакарчук - Герой України та заслужений діяч науки й техніки України.

Пам'ятну дошку створив Володимир Одрехівський - скульптор, педагог та мистецтвознавець, ректор Львівської національної академії мистецтв.

"У жодному камені, жодній бронзі ви не можете створити людину такою, як всі її знали й відчували. Мені здається, що він в цьому сенсі створив близький образ до молодого Івана Вакарчука, такого, як я пам'ятаю, коли ще був школярем. Я дуже вдячний всім, хто долучився до створення дошки. Уявіть собі, що може відчувати син, якщо його батькові відкривають меморіальну таблицю. Безумовно я відбуваю гордість", - розповів син Івана Вакарчука, відомий музикант Святослав Вакарчук.

Меморіальну таблицю розмістили на фасаді будинку № 12 на вулиці М. Драгоманова. Це приміщення кафедри теоретичної фізики Львівського національного університету імені Івана Франка.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності