• Головна
  • Лайфстайл
  • Їжа
  • Небанальні солодощі: готуємо перекладанець з апельсиновою масою та шоколадно-горіховим кремом

Небанальні солодощі: готуємо перекладанець з апельсиновою масою та шоколадно-горіховим кремом

Небанальні солодощі: готуємо перекладанець з апельсиновою масою та шоколадно-горіховим кремом

Похмурі осінні дні — це чудовий час, щоб потішити себе та родину смачними солодощами. Одним з ідеальних варіантів для цього є перекладанець з апельсиновою масою та шоколадно-горіховим кремом. Цей рецепт потребує трохи витримки, але результат точно того вартує.

Інгредієнти: для тіста — 600 грамів борошна, пів склянки натурального меду, 1 склянка цукру, 1 яйце, 1 жовток, пів чайної ложки соди, по пів чайної ложки кориці та гвоздики, З горошини пахучого перцю (змолоти), дрібка мускатного горіха, 50 грамів вершкового масла або маргарину, 1 столова ложка цукру, чверть склянки води; для начинки — 1 великий чи 2 середні апельсини, 1 лимон, 400 грамів цукру; для крему — 4 жовтки, 1 склянка цукру, третина склянки молока, 2 столові ложки какао, 300 грамів масла, 150 грамів мелених волоських горіхів, 1 чарка алкоголю; для помадки — 3 столові ложки цукру, 3 столові ложки води, 3 столові ложки какао, 125 грамів масла.

Для початку потрібно розтопити на сковороді 1 столову ложку цукру, щоб він набув червонуватого

кольору, і залити чверть склянки води. Далі потрібно все це закип'ятити, щоб розтоплений цукор розчинився у воді. Після цього карамель слід додати до меду, вимішаного з цукром, прянощами та маслом. Усе це треба підігрівати на маленькому вогні до рідкого стану, а потім остудити.

Водночас борошно варто пересіяти та вимішати із содою. До борошна необхідно поступово доливати медову масу, додати яйце та жовток. Замісити тісто і дати йому спокій на 30-60 хвилин. Відтак розділити на чотири частини, кожну з яких пекти в помірно нагрітій печі до темного кольору.

Для приготування начинки апельсини та лимон треба добре помити, розрізати на половинки та вийняти

кісточки. Після цього потерти фрукти на тертці з великими отворами або перемолоти на м'ясорубці. Далі слід додати цукор і варити фрукти на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригорiло. Час, який потрібно для приготування маси, залежить від розміру та соковитості фруктів.

Водночас, щоб приготувати крем, необхідно розтерти жовтки із цукром, додати какао та молоко, добре вимішати та варити на маленькому вогні до загустіння. Остудити. Розтерти масло із завареним кремом. Наприкінці додати мелені горіхи та алкоголь.

Після того, як всі складники будуть готові, коржі треба скропити солодкою кавою, до якої попередньо долили чарку рому або горілки. Перекладати коржі слід так: корж — половина крему — корж — помаранчева маса — корж — друга половина крему — корж.

Після того, як зберете перекладанець, його слід покласти на вологу полотняну серветку та накрити такою ж серветкою. Згори випічку необхідно притиснути дощечкою з тягарцем та залишити так на 1-2 доби, щоб коржі припиталися. Коли перекладанець стане м'яким, його слід полити зверху помадкою. Для її приготування усі складники варто змішати та розігрівати на маленькому вогні, поки не розчиниться цукор. Остудити та вилити на верх медового перекладанця. Розрівняти.

Читайте також:

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності