Салат з перцем та грибами: цікавий рецепт зимової консервації

Салат з перцем та грибами: цікавий рецепт зимової консервації

Сезон консервації та збору болгарського перцю ще триває у самому розпалі. А це означає, що можна встигнути заготувати на зиму смачний салат з перцем, який, до речі, містить велику кількість корисних речовин і вітамінів, таких як бета-каротин, рибофлавін, фолієва й аскорбінова кислота.

Інгредієнти: 1,5 кілограма болгарського перцю (по третині жовтого, червоного та зеленого перцю), 1 кілограм очищених печериць, 500 грамів цибулі, 200 грамів цукру, 100 грамів олії, 150 грамів оцту, 100 грамів води, сіль до смаку, чорний перець, лавровий лист.

Перець потрібно нарізати невеликою соломкою. Печериці ж треба очистити, проварити до 10 хвилин або найкраще буде довести їх до кипіння та вимкнути. Після цього гриби слід покласти у прохолодну воду. Коли вони охолонуть, їх потрібно нарізати пластинками середнього розміру. Так само невеликою соломкою варто нарізати й цибулю.

Після цього потрібно приготувати маринад: змішати цукор, олію, оцет, воду та додати до суміші сіль до смаку. Маринад треба поставити на вогонь, а коли він почне закипати — додати туди овочі.

Варити овочі в маринаді потрібно 15-20 хвилин. Паралельно на дно банок, у яких буде консервуватися салат, треба розкласти по кілька листочків лаврового листя та кілька горошинок чорного перцю. Після того, як овочі проваряться, їх можна розкладати у банки та стерилізувати 5-10 хвилин.

Читайте також: 

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності