Готуємось до Великодня: рецепт традиційної паски від бабусі

Готуємось до Великодня: рецепт традиційної паски від бабусі

Покрокова інструкція з приготування паски за бабусиним рецептом

Уже наступного тижня Україна святкуватиме Великдень. Lviv.Media розповідає перевірений рецепт паски, яка зробить ваш великодній стіл особливим.

Сьогодні поділимось приготуванням традиційної паски за бабусиним рецептом.

Інгредієнти: молоко — 500 мл, сухі дріжджі — 11 г або 50-60 г вологих, борошно — 1-1,3 кг борошна, яйця — 6 шт., масло — 200 г, цукор — 250-300 г, родзинки — 300 г, ванільний цукор — 1 чайна ложка.

Для початку дріжджі потрібно розчинити в теплому молоці. Туди ж треба додати 500 г борошно та розмішати. Суміш необхідно поставити в тепле місце на 30 хв та прикрити рушником.

Далі треба відокремити білки від жовтків. До жовтків необхідно додати цукор та ваніль. Усе разом потрібно збити. Також треба збити білки до стійкої піни, однак до них варто додати дрібку солі.

До опари, яка пробула у теплі пів години, необхідно додати збиті білки та жовтки, масло та решту борошна. Усе разом треба гарно замісити. Але тісно не має бути дуже твердим. Також йому варто дати підійти 50-60 хв.

Після цього до тіста, яке піднялося, треба додати родзинки й дати тістові ще трохи часу постояти.

Тепер його можна розкладати у форми. Кожну форму треба заповнювати тістом на третину. Далі необхідно почекати поки тісто підійде у формі й можна випікати.

Випікаємо паски близько 50-60 хв при температурі 180 градусів.

До речі, до випікання пасок потрібно приготуватися. Для цього згідно з українськими традиціями треба вдягнути чистий одяг, зав’язати хустку, запалити стрітенську світку, прочитати Отче наш та Богородицю. Пекти паски треба тільки зі світлими думками, думаючи лише про хороше.

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності