Останні осінні вихідні: як приготувати смачний глінтвейн удома

Останні осінні вихідні: як приготувати смачний глінтвейн удома

5 рецептів глінтвейну для осінніх вихідних

Коли погода не тішить сонячними днями, доводиться шукати інші способи зігрітися та підняти собі настрій. Глінтвейн для цього — чудовий варіант.

Це «палюче вино», а саме так перекладається з німецької слово «глінтвейн», приємно зігріє вас своїм пряним ароматом.

А ще цей напій точно створить атмосферу свята у вашій оселі, навіть попри те, що до Нового року залишилося чимало часу.

Тож розповідаємо 5 рецептів алкогольного і не дуже глінтвейну для затишних осінніх вихідних.

Класичний глінтвейн

Для початку оберіть спеції. Ми радимо використовувати дрібку мускатного тертого горіха, 1 чайну ложку меленого імбиру, 1 чайну ложку кориці, 7 штук гвоздик. Проте ви можете додати те, що смакує саме вам.

Спеції слід насипати в каструлю. Далі туди треба додати 130 мілілітрів води. Спеціям з водою потрібно дати закипіти на вогні. Після того, як суміш закипить, потрібно виключити вогонь та дати їй настоятися 10 хвилин.

Опісля суміш слід процідити через сито або марлю. А вже готовий відвар змішати з 3 чайними ложками цукру й 1 літром червоного вина.

Глінтвейн потрібно готувати виключно на сухому вині.

Потім вже майже готовий глінтвейн потрібно нагріти ще раз на малому вогні близько 5 хвилин. Важливо не доводити до кипіння. Після того, як нагрієте, дайте настоятися глінтвейну під кришкою хоча б 7 хвилин.

Можна смакувати!

Глінтвейн «По-болгарськи»

Для цього рецепта вам знадобиться: літр червоного вина, 200 грамів цукру, 200 грамів яблук, 15-20 горошин чорного перцю, 1 чайна ложка грамів кориці, 10 гвоздик, 1 лимон.

Яблука почистьте і наріжте невеликими кубиками.

Потім змішайте вино, цукор, яблука та прянощі й доведіть суміш до кипіння. Після цього зніміть глінтвейн з вогню і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.

Процідіть вже готовий напій, і можна куштувати. До речі, подавати такий глінтвейн можна у склянках зі шматочками лимона й кубиками яблук.

Глінтвейн «Київський»

Вам знадобиться 2 літри червоного вина, 5-6 гвоздик, чайна ложка меленої кориці та лимон.

Але цей глінтвейн має одну цікаву особливість — до нього додають вишневу наливку. Знадобиться приблизно 0,5 літра.

Для приготування в каструлю налийте вино та наливку. Доведіть суміш до кипіння, але не кип’ятіть. Потім додайте спеції та нарізаний тонкими скибочками лимон. Дайте настоятися глінтвейну приблизно 10-15 хвилин, і напій готовий!

Глінтвейн з білим вином

Глінтвейн можна готувати не тільки на червоному вині, але й на білому. Найкращий спосіб — вибрати сухе вино із фруктовими або квітковими нотками.

Тож для «білого» глінтвейну візьміть літр білого сухого вина, 3 чайні ложки меду, половину чайної ложки мускатного горіха, кілька горошинок чорного перцю та 1 апельсин.

Змішайте в каструлі приправи, мед і додайте апельсин. Залийте все вином.

Підігрівайте суміш на повільному вогні, акуратно помішуючи. Не давайте глінтвейну закипіти.

Потім дайте йому настоятися до 10 хвилин під кришкою та процідіть.

Готово! Прикрасьте келихи сухофруктами, цукатами й подавайте глінтвейн на стіл.

Безалкогольний глінтвейн від Євгена Клопотенка

Хоч ми й звикли вважати глінтвейн алкогольним напоєм, у його основі може бути не тільки вино. Добре смакує також і сік.

Для цього безалкогольного рецепта вам знадобиться 1 літр соку з червоного винограду, апельсин, 2 паличка кориці, 5 гвоздик, 2 лаврові листочки, 2 гілочки чебрецю та 2 столові ложки цукру.

Для початку апельсин помийте і поріжте кружечками. Половину з них потрібно буде використати для приготування глінтвейну.

У невелику каструлю вилийте сік і додайте всі спеції. Потім додайте цукор і половину апельсинових кілець. Поставте на маленький вогонь і варіть протягом 10 хвилин. Слідкуйте, щоб глінтвейн не кипів.

Після цього дайте глінтвейну трохи часу настоятися. Подавати цей напій можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. При подачі додайте в кожну склянку по кружечку апельсина.

До речі, глінтвейн на червоному вині радять пити вприкуску з пряниками чи іншими солодощами. Водночас напої з білого вина краще поєднувати із несолодкими фруктами й пісочним печивом.

Смачного!

Їжа

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності