Події у Курській області в мемах

курськ меми

6 серпня 2024 року - день, коли "за поребріком" почали розгортатися кримські "події" 2014 року - "ихтамнет". Але тепер замість убогих "зеленьіе человечкі" присутні вельмишановні жовто-блакитні ЛЮДИ.

За даними російського міноборони (які, звісно ж, завжди такі точні та правдиві), о 8 ранку за московським часом близько 300 українських військових вирішили влаштувати собі екскурсію до Курської області. І не просто подивитися, а з розмахом - з танками, БТРами та артилерією. Бо ж як іще ходити в гості?

Головною зіркою цього геополітичного водевілю стало місто Суджа.

 Але у Суджі є дещо особливе - газовимірювальна станція, єдина точка, через яку російський газ потрапляє до Європи транзитом через Україну. Схоже, хтось вирішив провести позаплановий аудит газових потоків, цікаво, хто це може бути?

Майстри неперевершеного художнього слова, (це я про російських військових псевдоблогерів) припускають, що станом на 8 серпня Суджа опинилася в "оперативному оточенні".

А може, це просто нова форма туристичної блокади?

Але найцікавіше - це реакція місцевої влади. Мер Суджі, Віталій Слащев, демонструє олімпійський спокій, запевняючи, що в місті "все нормально, все у порядку, все наше". 

Ну звісно, чого панікувати? Подумаєш, бої навколо міста - це ж така дрібниця, правда? 

А тепер про зірку нашого шоу - газовимірювальну станцію "Суджа". Це не просто станція, це справжній діамант газового транзиту! Через неї проходило аж 42 млн м3 газу на добу. І уявіть собі - 8 серпня постачання впало до найнижчого рівня за 1,5 року. Ой, невже хтось забув заплатити за газ? Чи, може, газ вирішив взяти відпустку? Чи може щось трапилось? Та нєє…

Російський "Газпром", гігант газової індустрії, 8 серпня гордо заявив, що транзит газу через Суджу відбувається в обсязі 37,3 млн кубометрів. Це на цілих 0,5 млн кубометрів менше, ніж 7 серпня. Ого-го, яка точність! Прямо як у швейцарському годиннику, тільки з російським акцентом. Цікаво, чи рахували вони кожен кубометр вручну? А тим часом у Курську йдуть планові роботи:

За даними росЗМІ "Агентство", українські військові за добу операції у Курській області прорвали аж дві лінії фортифікаційних споруд. І знаєте, скільки коштувало Росії зведення цих неприступних фортець? 15 мільярдів рублів! Мабуть, будували з картону і скотчу, не інакше. Або ж ці гроші просто "випарувалися" у кишенях чиновників. Хто знає?

І на десерт - коментар командира чеченських спецпризначенців "Ахмат" (це ті, хто обороняв кордон, а потім загубилися у тік-тоці), Апті Алаудінова. 8 серпня повідомив, що ЗСУ зайшли вглиб області на цілих 10 км. 

Тим часом у самій Суджі життя перетворилося на справжню "казку". Немає води, газу, електрики та зв'язку. Прямо як в реаліті-шоу "Останній герой", тільки без пальм та океану. Але місцева влада, звісно ж, не розгубилася - евакуацію не організовує, бо навіщо? Адже це чудова можливість для місцевих жителів відчути себе справжніми сталкерами. 

Європейський газовий ринок, звісно, відреагував на ці події підвищенням цін. Бо ж як інакше? Адже нічого так не сприяє зростанню цін, як хороша порція невизначеності. 

До, речі у Курській області є ще АЕС, таааак, саме так. Ви також про це подумали? 

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності