День молоді у 2024: історія свята та коли святкувати

День молоді у 2024: історія свята та коли святкувати

У сучасному ритмі життя так легко втратити зв'язок з юнацьким завзяттям та безтурботністю. Але раз на рік є чудова нагода освіжити спогади та відчути всі барви молодості - День молоді!

Трохи історії

Це свято бере свій початок у далекому 1999 році, коли Генасамблея ООН заснувала Міжнародний день молоді. Перше глобальне святкування відбулося 12 серпня 2000 року з ініціативи Всесвітнього молодіжного форуму ООН. Україна також не залишилася осторонь - у 1994 році День молоді (день молоді в Україні) був внесений до національного календаря за ініціативою молодіжних об'єднань країни.

Коли святкувати у 2024 році?

Спочатку в Україні День молоді відзначався в останню неділю червня. Однак у 2022 році дату перенесли на 12 серпня, щоб синхронізуватися з міжнародною датою святкування. Тому у 2024 році день молоді в Україні буде відзначатися 12 серпня. Не забудьте внести цю дату у свої календарі та відсвяткувати належним чином!

Сучасні традиції

У різних куточках світу День молоді святкують по-різному. Десь проходять гучні концерти, фестивалі та конкурси, де молоді таланти можуть проявити себе. А десь - освітні заходи та дискусії, які привертають увагу суспільства до нагальних проблем молоді.

Але незмінною залишається атмосфера енергії, завзяття та великих надій на світле майбутнє. У цей день молоді люди відчувають себе вільними бути собою, відкинувши окови стереотипів та умовностей.

Не обділена увагою і католицька молодь - з 1984 року за ініціативою Папи Римського Іоанна Павла II кожні 2-3 роки проводяться Всесвітні дні молоді.

Як святкують день молоді 2024 року в Україні

В Україні до молодіжної категорії зараховують громадян віком від 14 до 35 років відповідно до чинного законодавства. Водночас правила ООН визначають дещо ширший діапазон - до 44 років. Однак під час святкування Дня молоді ці вікові рамки не мають істотного значення, адже долучитися можуть представники всіх вікових груп та поколінь.

В Україні під час відзначення Дня молоді традиційно організовують різноманітні культурно-освітні та просвітницькі події. Серед них - лекції, круглі столи, конференції, форуми, дискусії на актуальні молодіжні теми, виставки творчості юних митців, кінофестивалі, концертні програми. Популярність також мали етнічні святкування в музеях просто неба, де відтворювали розважальні традиції молоді минулих епох.

З огляду на тривалий воєнний стан, великомасштабних святкових заходів, присвячених Дню молоді у 2024 році, найімовірніше, не відбудеться, як і минулого року. Однак це не є причиною нехтувати значущістю цього дня. Адже саме молоде покоління українців нині на передовій творить нові історичні сторінки для нашої держави, демонструючи неймовірну мужність та відданість справі.

До війни День молоді у містах відзначали яскраво: з концертами, кінотеатрами, конкурсами та різними забавами. Найбільш масштабні святкування традиційно проходили в Києві. А в регіонах за заслуги в професії, науці, спорті, культурі місцева влада нагороджувала кращих молодих людей грамотами та подарунками.

Самі молоді люди зазвичай збиралися компаніями однодумців, влаштовували пікніки та походи. Деякі брали участь у молодіжних флешмобах. Адже День молоді - чудова нагода провести час з друзями, зарядитися енергією змін і вірою у краще майбутнє!

Долучайтеся у 2024 році!

У 2024 році не впустіть можливість поринути в цю особливу атмосферу молодості та драйву! Долучайтеся до святкування Дня молоді 12 серпня в Україні. Проведіть цей день так, як підказує ваша молода душа - хай то буде затишна зустріч з друзями чи участь у будь-якому заході місцевого масштабу.

Зважаючи на воєнний стан, офіційних масових гулянь, імовірно, не буде організовано. Але це не привід засмучуватись! Адже кожен може долучитися до святкування Дня молоді у власний спосіб. Зберіться компанією та відсвяткуйте разом - організуйте пікнік на природі, піший похід чи просто затишні посиденьки в парку або вдома. Головне - бути разом з близькими людьми та насолоджуватись атмосферою єднання, сповненою надій та ентузіазму.

А якщо маєте можливість, не оминайте локальних культурно-просвітницьких заходів з нагоди Дня молоді у вашому місті чи селищі. Це чудова нагода здобути нові знання, розширити світогляд та долучитися до розв'язання актуальних питань, що стосуються молодого покоління.

Використайте цей день, щоб вшанувати роль молоді у розбудові нової України. Адже саме на ваших плечах - великі надії на світле майбутнє! А духом єднання, завзяття та оптимізму варто зарядитися стократ у ці непрості часи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності