Англійська мова з нуля: чи важко вчити

Чому вивчати англійську з нуля не так складно, як здається. Поради для новачків для старту навчання

Вчити іноземні мови, які дуже несхожі на рідну, зазвичай буває складно. Якщо ви шукаєте для себе легкий варіант, англійська — гарний вибір. Ось декілька причин чому:

  • проста граматика. Не потрібно вчити відмінювання, небагато часових форм, відсутність родових форм тощо;
  • схожість слів. Ця мова має багато запозичень з інших, зокрема з латинської, французької та грецької. Це означає, що, під час вивчення англійської мови з нуля ви вже будете знайомі з багатьма словами, що полегшує процес вивчення;
  • щоб розуміти тексти на загальні теми та спілкуватися у побуті, для початку достатньо знати базовий набір слів та виразів;
  • англійська — найпоширеніша мова у світі прямо зараз. Це робить її доступною для вивчення та практики як на курсах, так і самостійно, а ще ця мова оточує нас щоденно в різних сферах життя;
  • стандартизація. Правила граматики, використання виразів та значення слів майже завжди однакові, незалежно від географічного регіону. Ви можете вивчати одні й ті самі правила в будь-якій англомовній країні.

Англійська мова з нуля: поради для початківців

Щоб вивчення англійської мови з нуля було простішим, ділимося простими порадами для старту:

  1. Розберіться зі своєю мотивацією. Якщо ви розумієте, чому вам потрібна англійська мова (наприклад, для роботи, подорожей або навчання за кордоном), це допомагає усвідомлено її вчити, дотримуватися дедлайнів, постійно використовувати її на практиці. Якщо у вас є сильна мотивація і бажання вивчити мову, ви будете більш впевненими і наполегливими в своїх зусиллях. Мотивація має бути чіткою, мати термін і, головне, вона має точно відповідати вашим бажанням та меті. 
  2. Займайтеся у своєму темпі, але систематично. Вивчення англійської мови вимагає систематичного підходу. Регулярні короткі заняття краще, ніж довгі перерви між навчаннями. Спробуйте розпланувати щоденний розклад, який включатиме певний час для вивчення англійської мови.І не беріться за все одразу. Це знизить рівень стресу, а в щасливому та спокійному стані мозок працює ефективніше.
  3. Постійно практикуйте нові знання. Не тільки на уроках, а й в щоденному житті. Це не обов'язково вправи чи практика діалогів, а й перегляд англомовного контенту, вивчення пісень тощо.
  4. Шукайте свої методи вивчення. Знайдіть ті методи, які найбільше підходять для вас і що допомагає вам найефективніше засвоювати нову мову. Використовуйте різні методи вивчення, щоб зробити процес цікавим і різноманітним. Це може включати читання, слухання аудіо- або відеоматеріалів, розмовну практику, письмо та граматичні вправи. Головне — пробуйте і не здавайтесь після першої невдачі. 

Коли ви починаєте з нуля вивчати англійську мову, ви відкриваєте для себе світ нових можливостей — удачі вам у на цьому шляху!

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності