• Головна
  • Лайфстайл
  • В Україні прогнозують перші заморозки: якою буде погода на Львівщині

В Україні прогнозують перші заморозки: якою буде погода на Львівщині

В Україні прогнозують перші заморозки: якою буде погода на Львівщині

Із півночі Європи насувається антициклон «Patricia»

На вихідних, 9 та 10 вересня, в Україні очікується прохолодна та суха погода, а на півночі країни ймовірні перші заморозки.

Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, найближчими днями погодні умови в Україні сформуються під впливом антициклону «Patricia», який прийде до нас із півночі Європи. Він сприятиме проникненню арктичної повітряної маси у південні широти, тому температура повітря в Україні знизиться на кілька градусів.

«І якщо вдень за рахунок малохмарного неба прогрівання повітря виявиться досить помітним, то ось у нічний час стовпчики термометрів практично у всіх регіонах за винятком півдня, опустяться нижче за +10 °С. А в Чернігівській, Київській та Житомирській областях 10 вересня можливі перші заморозки на поверхні ґрунту», — зазначає Ігор Кібальчич.

Водночас у західних областях, за прогнозами синоптика, буде малохмарно, без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер вночі змінних напрямків, вдень північний, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +7…+12 °С, вдень +21…+26 °С. У Карпатах вночі +4...+9 °С, вдень +13...+18 °С.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності