Англійська для школярів: дивимось мультики та вчимо мову

Перегляд мультиків на мові оригіналу — одночасно цікаве проведення часу та користь для англійської школяра

Користь мультиків та серіалів для англійської для школярів. Що подивитися всією родиною. Варіанти для різних рівнів англійської. 

Більшість школярів люблять дивитися мультики та підліткові серіали. Чому б не використати це з користю для іноземної? Такий контент має ряд переваг для вивчення  англійської для школярів:  

  • зазвичай містить просту лексику, розмовні вирази та сленг, діалоги на побутові теми, ситуації з повсякденного життя, що дає змогу поповнити словниковий запас базовою та універсальною лексикою;
  • простий і зрозумілий сюжет, чітка вимова акторів дають змогу покращити сприймання іноземної на слух;
  • музичний супровід та саундтреки також допомагають вивчати нові слова, покращувати аудіювання.

Раніше ми розповідали про особливості вивчення англійської для школярів, нижче розглянемо, що можна подивитися всією родиною з користю для іноземної.

Англійська для школярів: різноманіття мультиків для навчання

Сьогодні на різних стримінгових платформах та на Youtube можна знайти як навчальні ролики, так і розважальні мультики та серіали. До першої категорії відносяться відео, розроблені спеціально для вивчення англійської, наприклад, букв алфавіту, кольори, явища природи, вітання тощо. Навчальні мультики — гарний вибір для новачків та маленьких учнів. Вони яскраві, мають простий сюжет та лексику, що просто запам'ятовується, безліч повторень. Знайти такі можна на Youtube-каналах, наприклад, Gogo Loves English, Happy Rhymes та Muzzy in Gondoland. 

Щодо повнометражних мультиків та підліткових серіалів, то тут вибір ще ширший. Це можуть бути як класичні картини Disney, Pixar, DreamWorks та інших мультиплікаційних студій, так і сучасні серіали про школу, друзів та пригоди. Приклади для різних рівнів англійської: 

  • Beginner/Elementary: Pinocchio, Up, Finding Nemo;
  • Pre-Intermediate/Intermediate: The Secret Life of Pets, Shrek, Toy Story, Glee, iCarly, Wednesday, Wizards of Waverly Place, Ghostwriter.

Ви можете всією родиною влаштовувати кіновечори, дивитися в оригіналі чи з субтитрами. Оформіть підписку на якійсь стрімінговій платформі, де безліч англомовного контенту для дітей різного віку, та заведіть звичку дивитися такий контент на додаток до навчання на курсах іноземної мови. 

Cтарші школярі зазвичай мають середній або вищий рівень англійської, тому можуть підбирати контент з урахуванням своїх інтересів. Можна переглядати класику, першими подивитися новинки в оригіналі або аніме, відвідати тематичний Movie Club чи сходити до кінотеатру на мультик з англійською озвучкою. Під час перегляду не забувайте звертати увагу та запам'ятовувати часто вживані слова та вирази, інтонації, особливості вимови та акцентів. 

Звичайно, перегляд мультиків англійською не зможе замінити повноцінне навчання на курсах іноземної для школярів, але може стати ефективним доповненням. Тому займайтеся різноманітно та проводьте вільний час із користю для іноземного.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності