Літні фестивалі 2023: добірка культурних та музичних подій України

Літні фестивалі 2023: добірка культурних та музичних подій України

Підготували п’ять фестивалів на вибір

Після повномасштабного вторгнення Росії, фестивалі в Україні не проводили. Попри це, деякі з них все ж відбуваються, а більшість організаторів скеровують всі кошти на ЗСУ.

LVIV.MEDIA розповідає, які літні фестивалі відбудуться в Україні незабаром.

Фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest» 2023

Восьмий щорічний фестиваль, присвячений Тарасу Шевченку відбудеться цього року 26 та 27 серпня у селі Моринці, що на Черкащині. Попри те, що половина оргкомітету воює на фронті, фестиваль все ж проведуть. У 2023 році фестиваль присвятили темі війни, боротьби та протистояння. Всі лектори, музиканти та майстри виступатимуть на волонтерських засадах. Хоч на цій події і не буде музичних сцен, але діятиме просвітницька галявина та ярмарок майстрів. Усі залучені кошти підуть на ЗСУ.

Faine Misto

Цьогоріч один з найбільш відомих фестивалів в Україні Faine Misto проведуть у Львові 28-30 липня. Організовують його на території "FESTrepublic". Мета фестивалю — закумулювати додаткові кошти на логістичні та гуманітарні потреби бригади “Азов”. На відвідувачі фестивалю чекають чотири різні сцени та амфітеатр. Виступатимуть такі артисти: гурти “Жадан і собаки”, “Воплі Відоплясова”, “ТНМК”, “Epolets”, Христина Соловій, Паліндром та інші.

Brave! Factory

Фестиваль вільної музики та мистецтва, який проводять в Києві, покликаний познайомити людей з клубною культурою. У 2023 році його проведуть на Стрічкоткацькій фабриці 26-27 серпня. Там організатори спробують відновити Токар, Цемент, Топку, Гарден, Ангар і Депо на локаціях фабрики та задіяти ті її частини, що раніше ніколи не використовували, або навіть не помічали. Наразі подробиць фестивалю не розкривають, але попереджають — через особливість місця проведення кількість квитків дуже обмежена.

Одеський кінофестиваль

Одеський кінофестиваль є головним фестивалем національного кіна. Саме на ОМКФ проходять прем’єри найбільш очікуваних національних фільмів, а також дебютують молоді таланти. Крім того, тут глядачі мають унікальну змогу першими побачити міжнародні фестивальні стрічки, зокрема й українські, які виходитимуть у прокат. Цього року фестиваль проведуть у Чернівцях та Одесі 19-26 серпня.

Сорочинський ярмарок

Сорочинський ярмарок, який раніше організовували на Полтавщині, цьогоріч проведуть у Львові. Це зробили через те, що майданчик, де раніше був захід, не має укриття. Так, захід відбудеться у Львові на вулиці Коперника, 17 в рамках свята «Схід і Захід разом!». Він триватиме з 24 до 27 серпня. Цьогоріч на ярмарку буде близько 100 підприємців та майстрів. Також будуть представлені народні колективи, які братимуть участь у Всеукраїнському фестивалі народної творчості «Ярмаринка».

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA підготувала добірку локацій, де можна спробувати різні виду відпочинку на воді в області.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності