В Європі прогнозують спеку до +48°

В Європі прогнозують спеку до +48°

Очікується, що найбільше постраждає Італія

Цього тижня температура у Середземномор'ї може встановити новий європейський рекорд.

Про це повідомило Independent.

У середу, 12 липня, в зоні високого тиску, названій Цербером на честь чудовиська підземного світу з «Пекла» Данте, у більшій частині Італії температура досягне 40C, а на Сицилії та Сардинії очікується 47-48C.

Зазначається, що найвища температура в історії Європи була зафіксована в Сіракузах (Сицилія) 11 серпня 2021 року – 48,8C.

За прогнозами, надзвичайна спека триватиме в Середземномор’ї близько двох тижнів. Очікується, що найбільше постраждає Італія, італійський метеоролог Стефано Россі сказав La Stampa, що рівень вологості на півострові є високою і це означає, що температура вночі не опуститься нижче 22C.

Хвиля спеки також вразить Францію, Німеччину, Іспанію та Польщу. У Великій Британії спекотна погода очікується в кінці липня.

Згідно з останніми даними, аномальна спека минулого літа стала причиною понад 61000 смертей в Європі.У 2022 році Європа пережила найспекотніше літо за всю історію спостережень.

Нагадаємо, у травні 2023 року астрономи помітили найбільший космічний вибух, який коли-небудь спостерігали. Він у 10 разів яскравіший за будь-яку відому вибухаючу чи наднову зірку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності