• Головна
  • Лайфстайл
  • Коли День батька в Україні 2023: дата, історія та дозвілля на День батька

Коли День батька в Україні 2023: дата, історія та дозвілля на День батька

Тато з дітьми на природі

Розповідаємо історію Дня батька в Україні. Дізнайтеся також, як провести Татів день

Українці офіційно святкують День батька з 2019 року. Мета свята – наголосити на важливій ролі чоловіка у вихованні дітей. В Україні Татів день відзначають щороку в третю неділю червня. У 2023 році свято буде 18 червня.

Історія Дня батька в Україні

Громадська організація «Міжнародний центр батьківства» вперше озвучила ідею запровадження Дня батька у 2006 році. Тоді ж представники організації відправили лист президенту України з пропозицією ввести Татів день на державному рівні. До листа прикріпили понад 10 тисяч підписів українців. Два роки потому Міністерство України в справах сім’ї, молоді та спорту підтримало проведення Першого усеукраїнського громадського форуму в Києва. Головною темою події було обговорення ролі чоловіка як батька в сім’ї та суспільстві. У грудні 2008 року був готовий проєкт указу «Про День батька». Але його відтермінували через фінансову кризу в країні.

У 2009 році на пресконференції УНІАН Всеукраїнський громадський комітет із підтримки сім’ї та відповідального батьківства назвав третю неділю вересня Всенародним Днем батька в Україні. Проте визнання свята стає пріоритетним завдання Державної цільової соціальної програми підтримки сім’ї лише через чотири роки. 

У 2015 році проєкт указу «Про День батька» стає рекомендованим. Проте офіційно День батька затвердили лише через чотири роки. 8 травня 2019 року Кабінет Міністрів України схвалив указ Президента «Про день батька». Десять днів потому Президент України Петро Порошенко підписав цей указ.

Варіанти сімейного дозвілля на День батька

Щорічно День батька святкують у неділю. Це завжди вихідний день. Є десятки варіантів дозвілля на Татове свято. У сонячну днину можна прогулятися парками Львова. З квітня місяця в Парку Культури функціонує «Містечко атракціонів». У Стрийському парку із червня працює «Дитяча залізниця». У похмуру дощовиту погоду можна сходити в кіно, «Дитячу планету» або «Музей науки».

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про оригінальні дитячі майданчики Львова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності