7 найкращих українських серіалів, які варто подивитися

українці

Нові українські серіали для перегляду у 2023 році.

Сьогодні фільмувати українські серіали модно. Історія, сучасність, видатні особистості – є сотні тем для сценаріїв доброго українського багатосерійного фільму.

LVIV.MEDIA склало список українських серіалів, які варто переглянути цього року.

Справедливість (2023)

Українська мелодрама від телеканалу СТБ. Багатосерійний фільм розповідає про деспотичну батьківську любов, яка руйнує життя. 18-річна Надя Матвієнко з народження перебувала під гіперопікою батька. Він навіть обрав дівчині нареченого. Життя Наді змінюється, коли дівчина по-справжньому закохується. Серіал складається з 24 епізодів. Події стрічки відбуваються у 2003, 2006, 2018 та 2021 роках. Головну роль у серіалі зіграла Анна Сагайдачна.

Трейлер

Мама (2021–2022)

Українська воєнна драма від телеканалу СТБ. Події серіалу розгортаються в окупованому Донбасі. Ніна Петрівна дізнається, що її син потрапив у полон. Жінка вирушає на пошуки хлопця, адже це єдиний шанс повернути свою дитину. Серіал має 2 сезони, у кожному з яких 4 серії. Його презентували в річницю пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Головну роль виконала Олеся Жураківська. Саундтреком стала пісня «Не твоя війна», яку виконує гурт «Океан Ельзи».

Трейлер

Сага (2020)

Історична драма від телеканалу «Україна». Це історія кількох поколінь звичайної української родини Козаків, які пережили репресії радянської влади, Другу світову війну, трагедію Чорнобиля, розпад СРСР та Революцію гідності.

Події серіалу охоплюють період української історії з 1914 по 2014 роки. Серіал складається з 12 епізодів. Режисером був Роман Лактіонов. Драму знімали на 70 локаціях за участі 300 акторів. Головні ролі зіграли Ольга Сумська, Ада Роговцева, Наталка Денисенко, Дар’я Плахтій.

Трейлер

І будуть люди (2020)

Український драматичний серіал телеканалу СТБ. Це сага про життя українського села першої половини XX століття. Серіал зняли за мотивами роману Анатолія Дімарова. Стрічка має 12 епізодів, кожен із яких присвячений окремому герою. Музику для серіалу написав Роман Черенов. А дві головні пісні створив український фолькджаз гурт Leleka. Робота над серіалом тривала 5 років. Одну з локацій стрічки – хутір Івасют – створили спеціально для проєкту. Переглянути серіал «І будуть люди» можна на Netflix.

Трейлер

Спіймати Кайдаша (2020)

Український серіал створений компанією «ПроКіно» для телеканалу СТБ. Це сучасна інтерпретація повісті Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». Стрічка оповідає про

життя звичайної української сім’ї Кайдашів. Саундтреком серіалу є музика українського етногурту DakhaBrakha. Проєкт складається з 12 епізодів. Має також розширену версію, у яку увійшли сцени, що не показували на телебаченні. Головні ролі зіграли зірка серіалу «Кріпосна» Тарас Цимбалюк та зірка фільму про війну «Кіборги» Віктор Жданов.

Трейлер

Перші ластівки (2019–2021)

Український молодіжний телесеріал у жанрі трилер-детектив. Проєкт створили StarLightMedia. Прем’єра вийшла на «Новому каналі». Складається з 2 сезонів, кожен із яких є самостійним мінісеріалом, що має власну сюжетну лінію. Перший оповідає про розслідування підозрілої смерті школярки, другий – вбивство студента. Композиторкою серіалу стала співачка DaKooka. У 2021 році проєкт продовжили на 3 сезон.

Трейлер

Століття Якова (2016)

Український історичний мінісеріал від телеканалу «1+1». Це екранізація роману Володимира Лиса – лауреата літературної премії «Коронації слова». Серіал оповідає історію життя 100-річного Якова: війна, полон, кохання і втрати. Складається із 4 серій. Саундтреками фільму стали пісні «Не йди» гурту «Океан Ельзи» та «Під облачком» Христини Соловій. Головну роль зіграв Станіслав Боклан.

Трейлер

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA поділилося списком українських мелодрам, які варто дивитися з коханими.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності