Українські мелодрами: любовні історії, про які знімають кіно

сердечка

LVIV.MEDIA рекомендує переглянути на вихідних.

Зміст
Вільна (2020)
Стоп-Земля (2021)
Забуті (2019)
Моя бабуся Фані Каплан (2016)
Гніздо горлиці (2016)
Ми є. Ми поруч (2020)
Плем’я (2014)
Гуцулка Ксеня (2019)
Тепер я любитиму тебе (2015)

Вільна (2020)

Романтична історія про Україну часів Австро-Угорщини. Доктор Ангер втрачає дружину в пожежі, але рятує двох дівчат – власну доньку Аделю та доньку робітників Стефанію. Дівчата виховуються разом. Через 25 років вони так само нерозлучні, як і в дитинстві, але любов та ревнощі заплутують стосунки зведених сестер.

Це дебютна робота режисерки Христини Сиволап. Картина створена за мотивами роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія». Саундтреком до фільму стала пісня «Вільна», слова якої написала українська реперка Alyona Alyona, виконали Тіна Кароль та солістка гурту Hardkiss Юлія Саніна. Для історичної мелодрами «Вільна» пошили 150 костюмів та збудували декорації під Києвом, які відтворювали Івано-Франківськ кінця ХІХ століття.

Ролі виконували: Маріанна Янушевич, Алеся Романова, Роман Луцький

Рейтинг IMDb: 6.5 / 10

Вікові обмеження: 16+

Трейлер

Стоп-Земля (2021)

Головна героїня фільму – київська одинадцятикласниця Маша, яка готується до іспитів. Дівчина таємно закохана свого в однокласника Сашу, але невпевнена, що почуття взаємні.

Це автобіографічна мелодрама Катерини Горностай. Ролі виконують звичайні школярі, які пройшли кастинг та тренінг з акторської майстерності. Стрічка здобула винагороду «Кришталевий ведмідь» за найкращий художній фільм Берлінського кінофестивалю.

Ролі виконували: Марія Федорченко, Арсеній Марков, Яна Ісаєнко, Олександр Іванов

Рейтинг IMDb: 7.3 / 10

Вікові обмеження: 18+

Трейлер

Забуті (2019)

Реальні історії життя людей з окупованих територій. Головна героїня – 30-річна вчителька української мови Ніна. Вона живе в окупованому Луганську. Разом із 17-річним місцевим хлопцем жінка бореться з місцевою владою. У Ніни виникають почуття до юнака, заради яких вона готова пожертвувати шлюбом.

Мелодрама «Забуті» – це спільне виробництво України та Швейцарії. Світова прем’єра відбулася на Варшавському кінофестивалі. Одну з ролей грає відома художниця Марія Куліковська. На початку стрічки вона робить артперформенс: знищує власні скульптури. Фільм адаптували для незрячих та нечуючих глядачів.

Ролі виконували: Марина Кошкіна, Данило Каменський, Василь Кухарський

Рейтинг IMDb: 6.5 / 10

Вікові обмеження: 16+

Трейлер

Моя бабуся Фані Каплан (2016)

Історична мелодрама, яка розповідає про жінку, що увійшла в історію за спробу вбити Леніна. Фані Каплан закохана в революціонера Віктора Гарського, який неодноразово використовував почуття дівчини у своїх політичних іграх.

До окупації росіянами Кримського півострова режисерка Олена Дем’яненко планувала знімати фільм у Санкт-Петербурзі та Криму. Кримські сцени фільмували в Одесі, інші – у Києві. Фільм переміг у номінації «Найкращий закордонний фільм» на кінофестивалі Crystal Palace International Film Festival у Лондоні.

Ролі виконували: Катерина Молчанова, Ярослав Слабошпицький, Олексій Девотченко, Іван Бровін

Рейтинг IMDb: 6.3 / 10

Вікові обмеження: 16+

Трейлер

Гніздо горлиці (2016)

Мелодрама про історію української заробітчанки в Італії. Дарина вимушено залишає коханого та доньку. Поїздка на заробітки змінює життя героїні. В Італії в Дарини виникають почуття до іншого чоловіка. 

Картину зняли за сценарієм Василя Мельника – переможця конкурсу «Коронація слова» у 2012 році. Фільмували впродовж трьох років у Римі та на Буковині. Це останній фільм, у якому знявся український актор Віталій Лінецький. Фінал стрічки змінили, через смерть актора.

Ролі виконували: Римма Зюбіна, Віталій Лінецький, Мауро Чіпріані, Микола Боклан, Ліна Бернарді, Наталя Васько

Рейтинг IMDb: 6.5 / 10

Вікові обмеження: 16+

Трейлер

Ми є. Ми поруч (2020)

Українськомовний фільм про історію кохання. Хірург Олексій відчуває провину за смерть свого похресника. Він кидає роботу та блукає містом. Доля зводить його із дівчиною, яка наповнила життя героя сенсом; подарувала справжні почуття.

Це перша за 11 років стрічка режисера та сценариста Романа Балаяна, якого називають учнем Параджанова. Ідея фільму народилась у 1990 році, коли Роман блукав Парижем. Стрічка знята в чорно-білому кольорі. Мелодрама здобула гран-прі за найкращий фільм на Варшавському міжнародному фестивалі.

Ролі виконували: Ахтем Сеїтаблаєв, Катерина Молчанова

Рейтинг IMDb: 6.5 / 10

Вікові обмеження: 12+

Трейлер

Плем’я (2014)

Мелодрама розповідає про молодого хлопця Сергія, який потрапляє до інтернату для глухонімих. Тут він вступає до кримінального угрупування «Плем’я» та закохується в Аню.

Це перший у світі фільм знятий мовою жестів. Ролі у фільмі виконують непрофесійні глухі актори. Стрічка є дебютною повнометражною роботою режисера Мирослава Слабошпицького. Її прем’єра відбулася на Канському кінофестивалі та була номінована на премію Оскар. 

Фільм досі займає 4 місце в рейтингу 100 найкращих українських фільмів усіх часів.

Ролі виконували: Григорій Фесенко, Яна Новикова, Роза Бабій, Ярослав Білецький

Рейтинг IMDb: 7.0 / 10

Вікові обмеження: 18+

Трейлер

Секс і нічого особистого (2018)

Скромний хлопець Сергій освідчується коханій, але вона відмовляє. Щоб залікувати травму, герой вирушає до свого друга в Прагу. Там він знайомиться зі стриптизеркою Діаною, яка обіцяє перетворити хлопця на справжнього мачо.

Весела мелодрама Ольги Ряшиної є адаптацією канадської комедії «Мої бентежні сексуальні пригоди». Авторами сценарію є гумористи «Вар’яти-шоу», а одну із ролей зіграв телеведучий Сергій Притула. Головним недоліком стрічки є російськомовні пісні, які дисонують на тлі українських діалогів.

Ролі виконували: Роман Луцький, Анджеліка Ніколаєва, Сергій Притула, Наталя Мазур, Андрій Данилко

Рейтинг IMDb: 6.3 / 10

Вікові обмеження: 18+

Трейлер

Гуцулка Ксеня (2019)

Події відбуваються за кілька тижнів до окупації більшовиками заходу України в 1939 році. У Ворохту приїздить американець, щоб одружитися з українкою. Так він отримає спадок батька. Але знайомство із чарівною гуцулкою змінює плани хлопця.

Це український фільм-мюзикл за мотивами однойменної оперети Ярослава Барнича. Його знімали в Карпатах. Музику для стрічки створив театрально-музичний гурт Dakh Daughters.

Ролі виконували: Варвара Луцик, Макс Лозинський

Рейтинг IMDb: 6.5 /10

Вікові обмеження: 12+

Трейлер

Тепер я любитиму тебе (2015)

Мішель – успішний ресторатор, бізнес якого процвітає. Проте його життя змінюється: напередодні Різдва дружина кидає чоловіка. Втім, доля дарує герою нові взаємини.

Українсько-грузинська романтична комедія, режисером якої є Роман Ширман. За перший тиждень на широкому екрані стрічка зібрала 500 тисяч гривень. Фільм демонстрували в широкому прокаті на 56 екранах.

Ролі виконували: Богдан Бенюк, Ольга Сумська, Христина Кисельова, Роман Луцький

Рейтинг IMDb: 7,4 / 10

Вікові обмеження: 12+

Трейлер

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA поділилося списком українських комедій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності