• Головна
  • Лайфстайл
  • Під час Великодня кількість випадків отруєння собак шоколадом збільшується на 123%: наскільки це небезпечно

Під час Великодня кількість випадків отруєння собак шоколадом збільшується на 123%: наскільки це небезпечно

Під час Великодня кількість випадків отруєння собак шоколадом збільшується на 123%: наскільки це небезпечно

Водночас кінологи попереджають, що варто бути пильними не лише до шоколаду

Загальновідомо, що шоколад може бути смертельним для собаки, але нові дані показують, що кількість отруєнь шоколадом у собак під час Великодня збільшується майже вдвічі.

Про це пише The New York Times.

Так, загальний обсяг отруєнь шоколадом у собак у квітні 2022 року був приблизно на 123% вищим, ніж будь-якої іншої пори року — за винятком грудня, згідно з даними, зібраними та проаналізованими через Agria Pet Insurance та оприлюдненими кінологічним клубом The Kennel Club. Відтак в установі попереджають власників домашніх тварин про небезпеку Великодня для своїх пухнастих друзів.

«Великдень може бути хвилюючим часом для всієї родини, але під час святкувань людям слід пам’ятати про те, щоб уважно стежити за своїми домашніми тваринами, коли вдома так багато шоколаду. Гострий нюх собаки означає, що вони можуть винюхати навіть добре приховані ласощі. Тож як показує ця тривожна статистика, дуже важливо, щоб власники залишалися пильними», – сказав Білл Ламберт, експерт зі здоров’я собак у Kennel Club.

Зазначається, що шоколад токсичний для собак, оскільки він містить хімічну речовину під назвою теобромін, а також кофеїн, який собаки не засвоюють так легко, як люди.

«Ми бачимо збільшення випадків отруєння шоколадом на Великдень щороку, оскільки, навіть коли він схований, його може бути дуже легко дістати собакам, особливо рішучим. На жаль, хоча це має бути приємна пора року, існує реальна небезпека отруєння шоколадом, і лікування, необхідне для таких випадків, може бути дуже дорогим, не кажучи вже про стрес. Дуже важливо бути надзвичайно пильним, тому, будь ласка, зберігайте шоколад або щось токсичне для ваших домашніх тварин подалі від досяжності», — наголосив Робін Харгрівз, старший ветеринарний радник Agria Pet.

Водночас кінологи попереджають, що варто бути пильними не лише до шоколаду. Зокрема виноград, родзинки, смородина та кисломолочні плоди токсичні для собак. Тому такі ласощі також слід ховати подалі, як і залишки великодньої печені, які можуть бути занадто солоними або занадто жирними.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA підрахувало, скільки коштуватиме у 2023-му великодній кошик на 4-х осіб.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності