Вчені створили штучне сало: яке воно на смак

Вчені створили штучне сало: яке воно на смак

Такий метод дозволить доповнити штучне м’ясо лабораторними жирами

Дослідники з Університету Тафтса успішно виготовили жирову тканину в лабораторії, яка має поліпшити текстуру та структуру м’яса.

Про це повідомляє New Atlas.

М’ясо, вирощене в лабораторії, виробляється шляхом культивування клітин тварин за допомогою поєднання біотехнології, тканинної інженерії, молекулярної біології та синтетичних процесів. Технологія створює продукт, схожий на традиційне м’ясо.

Однак у вирощеному м’ясі відсутній інгредієнт, який є ключовим як для смаку, так і для текстури - жир.

Вчені виявили, у природі кровоносні судини постачають жиру кисень і поживні речовини, а жиру, виготовленому в лабораторії, бракує цих важливих елементів. Проте вчені вирішили цю проблему.

Науковці спочатку виростили жирові клітини мишей і свиней, які потім змішували з іншими доведено безпечними речовинами.

«Оскільки жирова тканина складається переважно з клітин з невеликою кількістю інших структурних компонентів, ми вважали, що агрегації клітин після росту буде достатньо, щоб відтворити смак, поживність і текстуру натурального тваринного жиру», - сказав Джон Юен молодший, провідний автор дослідження.

Такі досліди науковці довели успішність проєкту.  Адже структура штучного жиру відповідала звичайному, у ньому містилися ліпіди та інші важливі для смаку та аромату компоненти.

Нагадаємо, раніше науковці провели дослідження, чи допоможе вживання помірної кількості алкоголю жити довше.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності