Дослідники назвали продукт, який покращить роботу серця та кишечника

Дослідники назвали продукт, який покращить роботу серця та кишечника

Ним виявились волоські горіхи

Дослідники встановили, що волоські горіхи можуть допомогти покращити здоров’я серця.

Про це пише Fox News.

Волоські горіхи містять альфа-ліноленову кислоту, незамінну омега-3 жирну кислоту, яка допомагає підтримувати нормальну роботу серця та може допомогти запобігти утворенню тромбів.

Тепер нове дослідження показало, що користь волоських горіхів для здоров’я серця може бути пов’язана з покращенням здоров’я кишечника.

Науковці з Техаського технічного університету в Лаббоку та коледжу Джуніата в Хантінгдоні, штат Пенсільванія, хотіли визначити, чи користь від волоських горіхів для серця пов’язана зі змінами в мікробіомі кишечника.

Дослідники провели генетичне тестування кишкових мікробів 42 учасників.

Вони порівняли групу, яка їла одну чашку волоських горіхів на день, з іншими, які не їли волоських горіхів.

Люди, які їли волоські горіхи, мали більший рівень Gordonibacter, бактерії, яка допомагає організму засвоювати рослинні сполуки.

Водночас інші учасники дослідження, які їдять волоські горіхи, також показали вищий рівень амінокислоти L-гомоаргініну, яка сприяє здоров’ю серця.

Мікробіом кишечника

Мікробіом кишечника включає мільярди бактерій і мікроорганізмів, які знаходяться в кишечнику.

Національний інститут охорони здоров’я зазначив, що «мікробіом кишечника відіграє важливу роль у здоров’ї людини та впливає на розвиток хронічних захворювань, починаючи від метаболічних захворювань до шлунково-кишкових розладів і колоректального раку».

Також зазначається, що погане здоров’я кишечника може вплинути на стан всього організму.

За даними Національного інституту охорони здоров'я США, близько 70-80% імунних клітин організму знаходяться в кишечнику.

«Коли здоров’я кишечника погане, це може вплинути на здоров’я всього організму», — сказала дієтолог із Нью-Джерсі Ерін Палінскі-Вейд, яка спеціалізується на діабеті та харчуванні.

За її словами, запалення в кишечнику може вплинути на все, від настрою до ризику хронічних захворювань, включаючи ризик серцевих захворювань.

Волоські горіхи як здоровий перекус

Дієтологиня Палінксі-Вейд рекомендує їсти волоські горіхи як окрему закуску або як доповнення до йогурту, пасти чи салатів.

«Волоські горіхи багаті здоровими жирами, а також рослинним білком і клітковиною, що забезпечує організму поживні речовини, які можуть допомогти вам довше почуватися ситими», — зазначає вона.

Палінксі-Вейд наголосила, що горіхи забезпечують достатню кількість енергії в невеликій порції.

«Волоські горіхи також легко взяти з собою, оскільки вони готові до вживання, стійкі до зберігання», - додала вона.

Нагадаємо, вчені приготували “доісторичні” фрикадельки з м’яса мамонта. Однак, такий делікатес може вбити людину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності