На що звертає увагу людина, яка шукає роботу: результати опитування

На що звертає увагу людина, яка шукає роботу: результати опитування
Фото: pexels

Кожен четвертий опитаний відчуває себе «недостатньо кваліфікованим» для роботи

Нове опитування 2000 американців, які активно шукають роботу, показало, що 39% побоюються, що потенційні роботодавці вважатимуть їх недостатньо кваліфікованими для посад, на які вони претендують. Водночас 18% бояться протилежного — що їх вважатимуть надто кваліфікованими.

Тим не менш, 39% все ще відчувають оптимізм щодо своїх перспектив знайти роботу в цьому році, пише The New York Post.

Дослідження, проведене компанією OnePoll на замовлення Adecco Group, показало, що три чверті респондентів, які зараз працюють, почуватимуться більш задоволеними своєю нинішньою роботою, якби у них була можливість отримати нові навички, застосовні до їх роботи. Натомість 67 % сказали, що потенційні роботодавці були б для них більш привабливими, якби вони пропонували сильні варіанти професійної освіти як частину своєї роботи.

Водночас дві третини (67%) також заявили, що відчули б більше задоволення від роботи, якби просто змогли більше дізнатися про компанію, окрім основних вимог своєї посади. Тоді як 69% впевнені, що їхні поточні робочі навички можуть бути використані на будь-якій майбутній роботі. Крім того, 58% також впевнені, що зможуть застосувати свої навички в кар’єрному шляху, відмінному від того, до якого вони звикли.

«Хоча шукачі роботи можуть відчувати себе впевнено у своїх навичках, США продовжує мати справу з дефіцитом навичок, що є результатом явної невідповідності між навичками, які мають шукачі роботи, і тим, що шукають роботодавці. Разом роботодавці та таланти повинні створити стабільну робочу силу», – сказала Моллі Конвей, керівниця відділу зв’язків із громадськістю Adecco.

Але для 47% опитаних володіння відповідними професійними навичками є складним завданням. Вони визнали, що не працюють над розширенням своїх навичок за допомогою додаткової освіти чи навчання, хочуть вони цього чи ні. Натомість більше половини опитаних (52%) сказали, що їм відмовили в роботі через те, що вони не відповідають кваліфікаційним вимогам. Ще більше (59%) не хотіли влаштовуватися на роботу через те, що вони відчували себе невідповідними або недостатньо кваліфікованими для роботи на основі її опису.

Та існує ряд перешкод, з якими люди стикаються, намагаючись продовжити освіту, пов’язану з роботою: фінансова скрута (45%), часові обмеження (31%), транспорт (31%) і брак обладнання (23%).

Так, майже дві третини (63%) вважають, що їхні роботодавці несуть найбільшу відповідальність за надання їм належної професійної підготовки. Проте багато хто також сказав, що належне професійне навчання є відповідальністю їх самих як шукачів роботи (46%), навчальних закладів (26%) і федерального уряду (15%). А більшість респондентів (68%) сказали, що вони були б більш готові працювати в компаніях, які пропонують виділений час для навчання, пов’язаного з роботою, як додаткову пільгу. Тоді як інші привабливі переваги повинні включати розвиток навичок (63%), професійну сертифікацію (43%) і освітній кредит (34%).

«Шукачі роботи, які адаптують мислення до навчання впродовж життя, краще налаштовуються на роботу. Водночас роботодавці відіграють вирішальну роль у забезпеченні довгострокового працевлаштування працівників. Створюючи шляхи для навчання на робочому місці, наприклад, через програми навчання, організації можуть допомогти заповнити прогалину, а також підготувати свою робочу силу в майбутньому», — каже Конвей.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA зібрало детальну інформацію про умови роботи та розмір заробітної плати, яку пропонують львів’янам іноземні підприємці в і інших раїнах.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності