• Головна
  • Лайфстайл
  • Дослідниця через соцмережі демонструє шокуючу правду про бактерії, що нас оточують

Дослідниця через соцмережі демонструє шокуючу правду про бактерії, що нас оточують

Дослідниця через соцмережі демонструє шокуючу правду про бактерії, що нас оточують

Те, що виглядає чистим на поверхні, може мати деякі брудні маленькі секрети.

Дослідниця Амані Абдлрасул у соцмережах показала приховані бактерії, що вкривають повсякденні предмети. Зокрема мікроби, які невидимі для неозброєного ока, ховаються на грошах, у фонтанах і навіть на сидіннях унітазів.

Про це пише The New York Post.

Амані Абдлрасул працює науковим співробітником медичної лабораторії в Тампі, штат Флорида, й часто ділиться знаннями зі своїми підписниками. В одному із роликів у TikTok дослідниця перевірила, скільки бактерій було на купюрі в 100 доларів, виявивши, що там багато бактерій стафілококів, які можуть викликати шкірні інфекції, пневмонію, проблеми з серцем, а іноді й інфекції кісток і суглобів.

«Я поклала 100-доларову купюру на кров’яний агар і витримала її протягом 24 годин. Деякі з бактерій є видами стафілококів. Моторошні та слизові, я навіть не знаю, що це таке. Я тепер готова до цифрової валюти», — розповіла вона у відео, яке переглянули понад 1,7 мільйона разів.

Натомість в іншому ролику з 9 мільйонами переглядів дослідниця перевірила сидіння унітаза в громадському туалеті й виявила, що воно містить кишкову паличку.

«Але немає причин для паніки, якщо у вас немає відкритої рани», — запевнила Амані Абдлрасул.

Також вона перевірила екран свого iPhone і виявила, що на ньому міститься більше бактерій, ніж вона спочатку думала.

«Мені явно потрібно вжити екстремальних заходів щодо його очищення», — зізналася дослідниця, зауваживши, що хоча не всі телефони містять стафілокок, все ж краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати.

Для проведення своїх тестів Амані Абдлрасул використовує кров’яний агар, тобто середовище, яке використовується для перевірки бактерій або мікробів, які нелегко розвиваються. Вона пояснила, що, попри те, що її відео виглядають тривожно, зазвичай це не привід для занепокоєння. Дослідниця хоче використовувати свою платформу, щоб пропагувати важливість санітарії та загальної чистоти.

«Ось чому я хочу оприлюднити ці відео. Тому люди можуть знати, що якщо вони побачать щось брудне, вони подумають: «Можливо, мені варто повідомити когось, щоб вони могли це очистити». Або не пити з нього», — сказала дослідниця.

Нагадаємо, пити з багаторазових пляшок воду може бути не найчистішим вибором. Нещодавнє дослідження WaterFilterGuru з Денвера, штат Колорадо, показало, що багаторазові пляшки з водою містять у 40 000 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазів.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності