В Індії в рибальській сітці виявили новий вид риби

Риба з двома щелепами мешкає на глибині від 80 до 100 футів під водою

Нещодавно поблизу узбережжя Індії виявили нову змієподібну морську істоту, яка має шоколадно-коричневе забарвлення та опущену мордочку.

Про це пише Уahoo.

Журнал Zoosystematics and Evolution 23 березня оприлюднив дослідження. У ньому зазначається, що істота була знайдена серед прилову або випадково спійманої риби рибалок у південному штаті Таміл Наду. Чотири екземпляри були виловлені мережами.

За словами дослідників, ця риба розміром від 10 до 20 дюймів належать до різновиду мурени, групи таємничих мешканців океану, яких часто можна знайти в щілинах і ямах.

Рибу назвали Gymnothorax tamilnaduensis на честь індійського штату, де її виявили.

«Я надзвичайно радий повідомити, що було опубліковано статтю про нові види, названі на честь Таміл Наду», — написав у Twitter Парамасівам Кодісваран, один з авторів дослідження.

На відміну від інших типів мурен, які мають гладкі зуби, новознайдений вид має пилоподібні або зазубрені зуби.

За словами дослідників, у нього більше хребців, ніж в інших мурен, і на його голові є ряд ліній і плям. Вугор, як і всі мурени, також має два набори щелеп.

За даними Національного наукового фонду, унікальна структура кісток риби стає в пригоді під час полювання за їжею. Перший набір щелеп хапає й утримує здобич, а другий переміщує здобич назад у стравохід.

За словами дослідників, Gymnothorax tamilnaduensis є четвертим відомим видом коротких коричневих мурен без малюнків.

Попри те, що вони представляють інтерес для вчених, ці види мурен іноді викидаються рибалками, оскільки вони не є економічно цінними.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало до чого сниться мертва та тухла риба. Та, що приносять сновидіння, де є присутня риба.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності