• Головна
  • Лайфстайл
  • Юпітер, Меркурій, Венера, Уран і Марс в одному ряді: коли та як побачити

Юпітер, Меркурій, Венера, Уран і Марс в одному ряді: коли та як побачити

Фото: NASA

У вівторок, 28 березня, п’ять планет вирівняються на нічному небі

У нічному небі цього тижня люди зможуть побачити в одній ліній п'ять планет.

Про це пише CBS News.

За словами керівника відділу навколишнього середовища метеоритів NASA Білла Кука, вирівнювання буде виглядати "дуже красиво".

«Якщо ви вийдете на вулицю, прямо на заході сонця, відразу після того, як сонце зайде, і подивіться на захід, ви побачите ці планети, витягнуті в лінію, що тягнеться приблизно на 50 градусів», — сказав він.

Як можна побачити унікальне явище

Кук зазначив, що однією з умов перегляду є «чистий західний горизонт», коли починають з’являтися сутінки. За його словами, Юпітер, Венеру і Марс буде легко побачити, тоді як Меркурій і особливо Уран потребуватимуть бінокля.

«Кожен, хто бачить сонце, зможе його побачити», — додав Кук.

Юпітер і Меркурій будуть розташовані ближче до горизонту, Марс поруч з Місяцем, а Венера буде поруч. Уран виглядатиме як «зеленувата зірка» прямо над місяцем.

Велике вирівнювання планет, яке визначається як вирівнювання п’яти або шести планет, буде видно за кілька днів до і після, але 28 березня буде найкращим днем для спостереження, згідно з додатком Star Walk для астрономічного путівника.

Нагадаємо, львів’яни у небі могли побачити унікальне явище - піраміду світла. За словами науковців, так називається слабке світло у формі трикутника.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності