• Головна
  • Лайфстайл
  • Львівський вчений показав тюленів, які мешкають поблизу науковців на станції «Академік Вернадський»

Львівський вчений показав тюленів, які мешкають поблизу науковців на станції «Академік Вернадський»

Львівський вчений показав тюленів, які мешкають поблизу науковців на станції «Академік Вернадський»

На кумедному відео молоде тюленятко Ведделла з'їжджає сніжним схилом до свого товариша-лежебоки

Львів’янин, який перебуває в складі учасників експедиції на станції «Академік Вернадський» зафільмував тамтешніх тюленів.

Про це розповіли на сторінці Національного антарктичного наукового центру.

Нещодавно учасники нової, 28-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) вирушили на станцію «Академік Вернадський». Серед них є двоє львів'ян – Тарас Перетятко та Сергій Глотов. Одному з них, а саме біологу Сергію Глотову вдалося зафільмувати тюленів, які проживають на острові Дарбо, що розташований неподалік від станції. На кумедному відео молоде тюленятко Ведделла з'їжджає сніжним схилом до свого товариша-лежебоки.

Зазначимо, що навесні (це коли в Україні осінь) самиці тюленя Ведделла припливають в район станції «Академік Вернадський» для народження дітей. Вони приводять по одному малюку. Потому вони разом вирушають полювати на криль в океані, а згодом у молодих тварин починається самостійне життя. Оскільки у Ведделлів пошук їжі триває здебільшого вночі, то вдень можна спостерігати їхні вилежування на узбережжях навколишніх островів.

Додамо, поблизу станції «Академік Вернадський» полярники риють рови. Як пояснили працівники, вони традиційно щоліта (зараз в Антарктиді — літо) відкопують прохід до другої пристані. Полярники дали йому ім’я — «джеті».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності