• Головна
  • Лайфстайл
  • Шлюб може знизити рівень смертності серед жінок, навіть серед тих, хто розлучиться: у чому причина

Шлюб може знизити рівень смертності серед жінок, навіть серед тих, хто розлучиться: у чому причина

Шлюб може знизити рівень смертності серед жінок, навіть серед тих, хто розлучиться: у чому причина

Шлюб корисний для фізичного та психічного здоров’я жінки

Шлюб допомагає на третину знизити смертність серед жінок — навіть серед тих, хто пізніше розлучився.

Про це йдеться в досліджені, опублікованому в Global Epidemiology, пише The New York Post.

Дослідники стверджують, що шлюб є ​​майже універсальною опорою людства — і навіть попри те, що культурні зміни змінили наше уявлення про цей інститут, він не лише має цінність, а й значно покращує загальне здоров’я та благополуччя жінок.

У дослідженні взяли участь 11 830 американських жінок-медсестер, відносно забезпечених, які вирішували вийти заміж на початку 1990-х років. Десятиліттями пізніше учасників, які одружилися між 1989 і 1993 роками, порівняли з тими, хто цього не зробив.

Зокрема вчені досліджували, як склалося життя жінок приблизно через 25 років, беручи до уваги різноманітні результати: психологічне благополуччя, здоров’я та довголіття.

Так, жінки, які вийшли заміж у вказаний період часу — включно з жінками, які пізніше розлучилися — мали на 35% менший ризик смерті, ніж ті, хто ніколи не виходив заміж. Вони також мали менший ризик серцево-судинних захворювань, менше депресії та самотності, більше оптимізму та почуття мети.

Водночас були деякі докази того, що жінки, які врешті-решт розлучилися, мали на 19% вищий ризик смерті протягом періоду спостереження, ніж ті, хто залишився в шлюбі. Натомість ті, хто розлучився зі своїми партнерами, повідомили про погіршення здоров'я та самопочуття, включаючи самотність і депресію.

Нагадаємо, річниця весілля по роках відображає етапи, які проходять пари. Також назви річниць весіль по роках визначають й подарунки, якими заведено обдаровувати подружжя. Крім того, деякі річниці весілля краще не святкувати, якщо, звичайно, ви не хочете спеціально перевірити свої відносини на міцність. Детальніше про це читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності