• Головна
  • Лайфстайл
  • «Подарунок» до Дня Святого Валентина: астероїд розміром з футбольне поле може врізатися в Землю у 2046 році

«Подарунок» до Дня Святого Валентина: астероїд розміром з футбольне поле може врізатися в Землю у 2046 році

«Подарунок» до Дня Святого Валентина: астероїд розміром з футбольне поле може врізатися в Землю у 2046 році

Вчені продовжують досліджувати новий космічний об’єкт

Нещодавно відкритий астероїд діаметром понад 150 футів має шанс вдаритися про Землю в День Святого Валентина у 2046 році. І хоча вчені кажуть, що астероїд під назвою 2023 DW має «дуже невеликий шанс» врізатися в нашу планету, NASA та Європейське космічне агентство додали його до списку ризиків.

Про це пише Yahoo News.

У NASA кажуть, людям не потрібно турбуватися про 2023 DW, навіть якщо він впаде на Землю. За даними організації, діаметр астероїда приблизно дорівнює розміру олімпійського басейну або ширині футбольного поля. Його було виявлено 26 лютого в обсерваторії в Сан-Педро-де-Атакама у Чилі. Ймовірний час наближення астероїда до Землі – 14 лютого 2046 року.

Водночас дані NASA припускають, що астероїд, ймовірно, пройде повз Землю на відстані понад 1,1 мільйона миль.

«Часто, коли вперше з’являються нові об’єкти, потрібно кілька тижнів для дослідження даних, щоб зменшити невизначеність й адекватно передбачити наслідки», - йдеться у повідомленні управління координації планетарного захисту NASA.

Нагадаємо, група астрономів виявила у космосі астероїд 2022 AP7 шириною близько 1,5 кілометра. Вчені називають космічний камінь «убивцею планет». А все через шкоду, якої він може завдати своїм розміром при зіткненні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності