Привітання з Днем святого Валентина у картинках, віршах та прозі

Привітання з Днем святого Валентина у картинках, віршах та прозі

Достеменна історія цього свята досі невідома, проте у більшості переказів та легенд його «винуватцем» називають ранньохристиянського мученика Валентина — єпископа з італійського міста Терні, який жив у III столітті

14 лютого світ відзначає День святого Валентина. У це свято прийнято не тільки дарувати коханій чи коханому валентинки та інші цікаві презенти, а й вітати своїх других половинок та хороших друзів теплими словами. Тож у це романтичне свято не забудьте потішити своїх близьких теплими словами, а LVIV.MEDIA зібрало для вас найкращі вітання на День закоханих.

Історія свята

Достеменна історія цього свята досі невідома, проте у більшості переказів та легенд його «винуватцем» називають ранньохристиянського мученика Валентина — єпископа з італійського міста Терні [місто розташоване неподалік Риму — ред.], який жив у III столітті.

Згідно з цією версією, святкування Дня закоханих почалося в Римській імперії у 270 році до нашої ери, за часів царювання Клавдія II (268-270 рр.). Під час ведення війни Клавдій начебто не хотів, щоб солдати вступали в шлюб, бо вважав, що одруження робить їх слабкими та обтяжує сімейним побутом. Однак священнослужитель на ім'я Валентин таємно вінчав закоханих. Коли правитель про це дізнався, єпископа схопили, піддали жорстким тортурам і згодом обезголовили за «антидержавницьку» діяльність. У ніч перед стратою, яка відбулася 14 лютого 269 року, він написав дівчині, ймовірно, дочці тюремного наглядача, з якою подружився в ув’язненні, любовний лист у віршованій формі та підписав його: «Твій Валентин». Згодом такі листи отримали назву «валентинки».

У 496 році Папа Геласій I заснував День пам’яті Святого Валентина, якого вшановують 14 лютого. Вважається, що він зробив це, аби витіснити язичницьке свято римських «люперкаліїв», яке щорічно відзначалося 15 лютого. Натомість образ святого Валентина мав підкреслити духовний вимір кохання між чоловіком та жінкою.

Романтичні привітання з Днем святого Валентина у віршах

В цей чудовий день

Нехай Валентин, як в добрій казці,

Подарує тобі щастя,

А Амурчик у намисті

Принесе кохання чисте,

А від мене подарунок –

Палкий поцілунок!

***

З Днем закоханих вітаю.

Щастя, радості бажаю.

По секрету я скажу:

Що тобою дорожу!

Хай гаряча же любов

Розганяє твою кров.

Будуть ласки й поцілунки,

А у вечері – дарунки!

***

В День святого Валентина

Хай не виє хуртовина,

Бо любов моя гаряча,

Ясне сонечко неначе,

Залюбки розтопить сніг.

Ти краща (кращий) за усіх!

***

День святого Валентина,

І за вікном одна картина.

Всі з букетами ідуть,

І любов усім несуть.

Я тебе в цей вітаю,

Своє серце відправляю.

Все ж бувають чудеса:

Було серце – стало два.

***

Кохання – це вічність, кохання – це час,

Воно незабутнє для нас,

Ми будемо разом, я вірю у це,

З Днем Валентина вітаю тебе.

Дощ чи сніг – то все одно,

Не дивлюся я в вікно,

А дивлюсь лиш у твої очі,

Такі лагідні, дівочі.

Ти у мене, як картина,

І я вдячний Валентину,

Що він виконав бажання –

Дарував мені кохання.

Привітання з Днем святого Валентина у картинках

Привітання з Днем святого Валентина в прозі

Коханий, ти потрібен мені як повітря! Стріли Амура вразили моє серце, я без пам'яті закохана в тебе. Нехай вогонь нашої любові горить яскравим незгасаючим полум'ям. Без тебе я не уявляю своє життя, воно втратить всякий сенс, якщо в ньому не буде тебе! Ти — моя любов і моє щастя! Твоя навіки.

***

З Днем святого Валентина, кохана! Кохана, ти знаєш, що аромат твого тіла не зрівняється ні з однією квіткою на світі! А вигини твого тіла настільки привабливі й досконалі, що ані який художник не передасть красу твого тіла на полотні! Твої очі блищать для мене яскравіше будь-якої відомої зірки! Ти — сама досконалість, я люблю тебе! З Днем святого Валентина!

***

Шановні закохані! У день всіх закоханих вітаємо всі пари будь-якого віку. Бажаємо щастя, веселощів, ласки, турботи, затишку. Нехай цей день для одних стане прекрасним початком довгих відносин, а для інших — чудовим їх продовженням. Нехай ангели любові слідують за вами, не відпускають ні на хвилину.

***

Вітаю тебе з цим найромантичнішим святом — з Днем святого Валентина! Дарую тобі свої найщиріші, теплі побажання! Сьогодні вже відчувається подих весни, не дивлячись на витівки сніжної зими. Вір, наші серця своєю пристрастю, теплотою почуттів, вогнем бажань розтоплять будь-який лід! Я люблю тебе!

***

Коханий, ти зачарував мене своїм поглядом, ти наче Амур пронизав моє серце, ти зачарував мене своєю мужністю. Ти подарував мені любов і щастя, насолоду і умиротворення. Спасибі за те, що ти є. Я тебе дуже люблю і вітаю з Днем святого Валентина!

***

Люба моя! Для мене день закоханих — ще один чудовий привід розповісти про те, як я люблю тебе! Мої почуття щирі, чисті... Дивно, як ще пару десятків років тому ми нічого не знали про це свято? Не було валентинок, і 14 лютого був звичайним днем... Але сьогодні тисячі валентинок знайдуть своїх адресатів, а стріли Амура вразять тисячі сердець! І я із задоволенням проведу цей день в твоїх обіймах, кохана!

Нагадаємо, LVIV.MEDIA зібрало добірку ідей, що подарувати хлопцю на День святого Валентина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності