В які музеї Львова варто піти з дітьми

Рекомендуємо відвідати три львівські музеї

Не обов’язково кудись їздити, аби провести захоплено час з дітьми. Якщо ви хочете провести час не тільки весело, а й пізнавально, варто відвідати з малечею музеї.

Розповідаємо, у які музеї Львова піти з дітьми.

Музей мистецтва давньої української книги

Кожна книга, видана століття тому, була мистецьким явищем. Львівський музей є правдивою скарбницею мистецьких витворів книгодрукування.

Колекція Музею староукраїнської книги, відділу Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького, нараховує близько 16 тисяч одиниць: 

  • рукописи, стародруки, унікальні видання ХІХ — початку ХХ ст. українською, польською, німецькою, французькою та іншими мовами; 
  • унікальні друкарські верстати, зразки друкарських шрифтів та художніх кліше; 
  • кращі зразки книжкової графіки та проєкти ілюстрацій різних книг, які художники подавали у видавництва тощо. 

Як бачимо, виставковий діапазон дуже широкий і незвичний. 

Адреса: вул. Коперника, 15а 

Музей історії Львівської залізниці

Захопливим для дітей візитом стануть відвідини музею Львівської залізниці. Адже вона  має дуже давню і цікаву історію. Численні експонати  промовисто виглядають із вітрин, запрошуючи заглянути і почитати. Адже з розвитком залізниці  ставали активнішими мандрівки і ділові поїздки, у тому числі і за кордон. Це давало змогу мешканцям  Галичини розширювати свій кругозір, пізнавати красиві куточки європейських країн, заводити ділові та культурні зв’язки. 

Адреса: вул. Федьковича, 54

Музей науки та інновацій

Це — найновіший музей, який став в один довгий ряд львівських музеїв. Нічого подібного у Львові ніколи не було. Тут для дітей просто безмежний простір для проведення свого дозвілля. Увазі діточок запропоновано: 

  • 100 найрізноманітніших та найцікавіших експонатів, що інтерактивно та цікаво пояснюватимуть явища природи та закони фізики;
  • 2200 кв. м простору для зручного перебування та цікавого проведення часу;
  • тематичні зони — розділи води, повітря, людини, оптики, науки, акустики, електрики, роботів, Формули-1 та VR;
  • крута та зрозуміла лабораторія;
  • зона акустики, яка схожа на студію звукозапису. Вона містить музичні інструменти. Там можна відтворити ехолокацію кажана та побачити силу свого голосу у вигляді діаграми на екрані.

У секції з роботами можна провести цікавий діалог з RoboThespian.  

Він має багато програм, мов на вибір, він відповідає на питання, виконує завдання заспівати пісню чи потанцювати. Обличчя робота заливається рум’янцем, а в очах блимають сердечка. Також там є роборука KUKA, якою збирають машини та інші прилади на промислових підприємствах.

Є в музеї зона для виховання гуманності і толерантності: здорові діти можуть сісти в крісло колісне та спробувати подолати на ньому перешкоди. Також вони спробують видобувати воду, як це роблять їхні однолітки в Африці.

Увесь простір музею заповнений маятниками, моделями, апаратами — такий собі космічний корабель, подорож у майбутнє.

Відчинено щодня з 8:00 до 20:00.

Адреса: Стрийська, 200а

 

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про найцікавіші вистави, музичні шоу, сучасні постановки та вистави-ігри Львова.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності