• Головна
  • Лайфстайл
  • У Португалії живе найстарший пес у світі: скільки йому років та у чому секрет довголіття

У Португалії живе найстарший пес у світі: скільки йому років та у чому секрет довголіття

У Португалії живе найстарший пес у світі: скільки йому років та у чому секрет довголіття

38-річний Леонель Коста врятував Бобі від смерті, коли пес був ще цуценям

Португальського собаку Бобі визнали найстаршим псом у світі — йому 30 років і 266 днів. Чотириногий живе в селі Конкейрос поблизу міста Лейрія.

Про це повідомили на сторінці Книги рекордів Гіннеса у Twitter.

Бобі — португальська сторожова собака. Тварини цієї породи в середньому живуть близько 14 років. Але цьогоріч 1 травня Бобі виповниться 31 рік. Але головне — Книга рекордів Гіннеса підтверджує, що має документ, виданий у травні 1992 року місцевим ветеринаром, складений незабаром після народження тварини.

Власник собаки — 38-річний Леонель Коста. Він урятував Бобі від смерті, коли пес був цуценям. Батьки дозволили 8-річному Леонелю залишити Бобі вдома. За словами власника, секрет довголіття Бобі криється в його способі життя — собака живе у сільській місцевості, в мирній обстановці і ніколи не був на ланцюгу чи повідку.

«Він насолоджується свободою, бігає по фермі та в навколишніх лісах», — каже Леонель.

Власник собаки-довгожителя зазначає, що Бобі ніколи не їв корм, адже харчується тією ж їжею, що й господарі, за винятком спецій.

Через поважний вік Бобі тепер менш активний — йому важче ходити, в холодні дні він любить грітися біля каміна, а після того, як поїсть, дрімає. Бобі також любить компанію інших сільськогосподарських тварин, особливо котів.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року померла найстаріша собака у світі Пебблс, той-фокстер’єр з Південної Кароліни. Вона не дожила до свого 23-го дня народження. Загалом, той-фокстер’єри живуть приблизно 13-15 років. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності