• Головна
  • Лайфстайл
  • Серіал на Netflix оскандалився, назвавши київського князя Ярослава Мудрого «правителем Північної росії»

Серіал на Netflix оскандалився, назвавши київського князя Ярослава Мудрого «правителем Північної росії»

Серіал на Netflix оскандалився, назвавши київського князя Ярослава Мудрого «правителем Північної росії»

Другий сезон серіалу, де буде київський князь, має вийти 12 січня 2023 року

Автори серіалу «Вікінги: Вальгалла» на Netflix презентували героїв другого сезону. Серед персонажів з’явився київський князь Ярослав Мудрий. Втім, його назвали «правителем Північної росії».

Цю інформацію оприлюднили на офіційних сторінках серіалу у Twitter та Instagram.

Творці серіалу представили чотирьох нових героїв: язичницького правителя Йомсборга Харекра, астронома з Константинополя Маріам, «правителя Північної росії» Ярослава Мудрого та дочку російського вельможі Олену.

Втім користувачів соцмереж обурило те, що автори серіалу «Вікінги» називали київського князя російським правителем. Ярослав Мудрий був Великим князем Київським у 1019-1054 роках. Також у різні роки він був князем Ростовським і Новгородським, адже ці території входили до складу Київської Русі.

Врешті-решт після обурення в Instagram відкорегували пост, зазначивши, що Ярослав Мудрий є князем Київської Русі. А у Twitter допис видалили.

Зазначимо, що другий сезон серіалу, де буде київський князь, має вийти 12 січня 2023 року.

Нагадаємо, лідер Угорщини Віктор Орбан з’явився на товариському футбольному матчі його країни та Греції з фанатським шаликом з провокативною мапою. На ньому була зображена мапа «Великої Угорщини», яка включає території інших країн, зокрема й українське Закарпаття.

Лайфстайл

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності