Як приготувати пухке картопляне пюре: покроковий рецепт

Як приготувати пухке картопляне пюре: покроковий рецепт

Щоб зробити смак приготованої картоплі виразнішим, приправи та спеції потрібно додавати в кінці приготування

Картоплю із давніх давен готували різними способами, але приготування на пару зберігає її властивий смак. Під час приготування на пару картопля розм’якшується і вбирає потрібну кількість вологи.

Про це пише The New York Times.

Щоб зробити смак приготованої картоплі виразнішим, приправи та спеції потрібно додавати у кінці приготування.

Інгредієнти (на 6-8 порцій):

  • 1 кг рум'яної картоплі;
  • 1 чашка незбираного молока (за потреби можна більше);
  • ½ чашки холодного солоного вершкового масла, нарізаного шматочками;
  • сіль;
  • свіжозмелений білий або чорний перець;
  • ¼ чашки густих вершків (за потреби можна більше).

Крок 1

Підготуйте пароварку: поставити великий друшляк у велику каструлю та додати стільки води, щоб вона добре покрила дно пароварки. Довести воду до кипіння на середньому чи сильному вогні.

Крок 2

Картоплю добре промийте, потім очистіть. Знову промийте, потім наріжте шматочками по одному дюйму. Рівномірно розподіліть у пароварці, накрийте кришкою, зменшіть вогонь до середнього та готуйте на пару, поки картопля не стане дуже м’якою, 20–25 хвилин. Виделка повинна легко ковзати по шматку картоплі і без зусиль розламати його. Вимкніть плиту, акуратно вийміть вставку пароварки і злийте воду з каструлі. Висипте картоплю назад у каструлю і рівномірно розподіліть.

Крок 3

Дайте картоплі постояти, поки її поверхня не висохне, приблизно 3 хвилини. Тим часом нагрійте молоко в маленькій каструлі на середньому рівні до пари, а потім підігрівайте на слабкому рівні. Поставте картоплю на повільний вогонь і ретельно розімніть виделкою. Додайте приблизно одну чверть молока і розімніть, до появи однорідної консистенції.

Крок 4

Рівномірно розподіліть масло по картоплі та розімніть, поки не зникнуть усі сліди масла. Додайте половину молока, що залишилося, і розімніть, потім додайте решту молока і обережно збийте до однорідності, обертаючи виделкою, ніби збиваючи яйця. Якщо ви не хочете, щоб картопляне пюре було таким густим, долийте ще молока. Посипте сіллю та перцем, спробуйте та приправте ще, якщо хочете.

Крок 5

Подавайте негайно, тримайте в теплі на повільному вогні до 1 години або перекладіть у герметичні контейнер. Картопляне пюре при охолодженні густіє, тому для відновлення потрібної консистенції йому потрібне молоко. Якщо залишити в теплі, обережно додайте жирні вершки до однорідності та пухкості, додавши більше, якщо хочете. Якщо холодно, нагрійте вершки у великій каструлі до появи пари, потім додайте у картоплю. Акуратно розімніть і збийте, за потреби додаючи більше вершків, поки воно не нагріється і не стане пухким. Перед подачею ще раз приправити за смаком.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA писало 5 рецептів глінтвейну для осінніх вихідних.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності