Американка схудла на 40 кілограмів, частуючись цукерками

Американка схудла на 40 кілограмів, частуючись цукерками

Дівчина побачила цей спосіб у TikTok

Візажистка Пратіма Бассі завжди полюбляла солодке. Але коли кілька років тому її вага різко зросла до 120 кілограмів, 23-річна жителька Нью-Йорка з округу Рокленд вирішила схуднути.

Про це пише The New York Post.

У 2018 році дівчина почала вживати їжу з низьким вмістом вуглеводів і робити півторагодинні силові тренування п’ять разів на тиждень. Це дало свій результат, адже Пратіма схудла на 40 кілограмів. Проте в її загалом здоровому режимі є несподіваний елемент — цукерки.

У квітні минулого року Пратіма дізналася, що тисячі важкоатлетів у 122-мільярдній спільноті TikTok #GymTok їли цукерки Sour Strips для заряду енергії перед тренуванням. Тож вона спробувала з’їсти їх за 20 хвилин до тренувань і майже одразу помітила різницю у своїй витривалості та результатах після занять. Їй вдалося збільшити вагу своїх гантелей — які вона використовує для бічних підйомів, випадів у ходьбі та присідань, щоб підтягнути руки, ноги та спину, — з 18 до 32 кг.

«Я знаю, що цукерки дадуть мені енергію, необхідну, щоб спалити більше калорій і підняти важчу вагу», — сказала Бассі.

Макс Чунінг, підприємець і любитель солодощів, створив Sour Strips у 2019 році. На сайті цей продукт рекламують як такий, що має 12 «надзвичайно кислих» смаків і має у складі багато цукру. Проте насправді саме цукор підживлює спортсменів.

Дослідження, проведене вченими з Іспанії у 2013 році, показало, що вуглеводи у формі цукру є ключовими для продуктивності спортсмена в тренажерному залі.

«Дієти, багаті вуглеводами, також рекомендуються для тренувань на витривалість, оскільки вони пов’язані зі збільшенням запасів м’язового глікогену (зарезервованого цукру в організмі), а також із затримкою появи втоми», — йдеться у дослідженні.

Також цю думку підтвердила дієтологиня з Нью-Джерсі Кассандра Лепор. За її словами, цукерки, незалежно від марки чи смаку, насправді є потужним джерелом енергії перед тренуванням.

«Цукерки є джерелом простих вуглеводів, а це означає, що вони швидко розщеплюються та швидко всмоктуються в кров, що, в свою чергу, підвищує рівень енергії», — пояснила дієтологиня.

Вона зауважила, що здоровіші альтернативи кондитерським виробам, такі як банани чи яблучне пюре, також можуть дати спортсменам енергію для спалювання жиру. Також Кассандра навела як приклад енергетичні гелеві пакети, які популярні серед марафонців як гарні перекуси перед тренуванням.

«Якщо ви плануєте виконувати високоінтенсивне тренування довше години, тоді вам слід споживати щонайменше 30-60 грамів простих вуглеводів перед тренуванням», — зазначила Лепор.

Водночас Бассі каже, що цукерки — це не просто «паливо», це мотивація.

«Іноді, коли мені зовсім не хочеться займатися спортом, я все одно це роблю, тому що знаю, що якщо я піду в спортзал, то з’їм цукерки», — сказала вона, сміючись, додавши, що поза спортзалом вона обмежує себе у солодощах.

Нагадаємо, на збільшення жіночої ваги впливає забруднене повітря. Особливо це стосується жінок, старших за 40 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності